uordan angelov
От администрацията на кмета Йордан Ангелов съобщават, че проектът ще продължи до края на 2020г.

Празник на виното за първа година организира кметът на Костенец Ангел Йорданов на 22.02.2020 г. на Крепостта „Траянови врата“, където ще бъде отслужен тържествен водосвет за богата реколта. Програмата включва и изпълнения на фолклорни групи от различни региони.

„Ще се радвам да дойдат българи от цялата страна, заедно да се насладим на ароматите и пенливи бели и червени вина, да усетим „магията“ на уникалното за региона вино, да се докоснем до богатата душевност на месните трудолюбиви хора. Ден, в който да се насладим заедно на един от най-българските традиции, ще гоним и злите сили с страшни и красиви кукери, ще зарязваме лозите, други ще плетат мартеници и гледаме плъстене на вълна и други занаяти.Най- веселата част е съпроводени с хапване, дегустация на вино и много добро настроение.“- обяви сърцатият кмет Йордан Ангелов.

Целта на тази благородна идея е да се открехне завесата на миналото и хората да се потопят в магията на виното, мъдростта и опиянението, а това блаженство на духа да се превърне в ежегоден празник с тенденция в международен. В събитието са поканени местни производители на вино, собственици на изби, производители на месни продукти, хотелиери и ресторантьори и всички свързани с туристическия бизнес. В програмата са включени множество конкурси за най-добър производител на домашно вино и ракия, кулинарен конкурс за най-вкусните баници, зелници, погачи и различни вкусотии. За всички гости и присъстващи община Костенец осигурява по чаша гряно вино.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here