Спасените от екип на 4ВЛАСТ кученца край пътя за Мальовица са щастливи новодомци. Отрочетата на изхвърлената преди година майка, порода хъски получиха чудесните имена  Вълчо, Рила, Бони и Клайд и Кая. 

Кученцата имат собствени домове и някой от тях вече се проявяват като горди стопани на имотите в които живеят. Местите хора предположиха, че техен баща е вълк, с които се сприятелила майката, след като била прогонена от хотелиерите. „Тя искаше да си намери стопанин, направи опит с хотелиерите от Гюлечица, Мальовица, искаше да брани имотите им, но никой нея пожела, дори я замеряха с камъни, видяхме я в гората да дружи с въл, тук има много красиви вълци, силни и сиви, не нападат хора, опитват се да докопат овца от овчарниците, но и това не успяват. В овчарниците има огромни кучета, като вълци, те пазят стадата, възможно е и някое от тях да е осеменило красивата хъски в балкана.“ – разказа работник на хотел в Гюлечица. Така или иначе, кутретата бяха намерени на сред пътното платно, при минус 11 градуса, измръзнали и изнемощели в прегръдката на бялата смърт.

Виолета Гонева  от  Самораново е една от  първата собственичка на едно от петте мъничета. Тя му даде името Вълчо, защото много прилича на красив сив вълк. Още първата нощ от публикацията на 4ВЛАСТ тя се обади и все кученцето.

„Не можете да си представите какъв бандит е малкия Вълчо, гони всички живи същества по двора включително и котарака Раф. Всички котки бягат от него- голям разбойник е, но не може без компания, за това не му се караме, заяви новата  собственичка. Още от първит ден малкият Вълчо живее и спи заедно с внучето на Виолета, двамата са неразделни“, сподели тя. На въпроса, къде е Вълчо- собствениците казаха, че днес е за риба.

Мария Кирева е собственичка на Кая тя ни потърси и взе едно от бебетата. „Кучето е много социално, понякога лае, но не хапе. Обича да го чешкаме и винаги иска да спи при нас, скимти, търси ни. Тя е едно голямо бебе все още. Вече започна и да лае, приспособи се добре, особено към дивана и спалнята, играе си с котката. Яде всичко, картофи, моркови, ябълки дори и карфиол, разбира се да не забравяме чорапи и пантофи.“- засмяна сподели тя.

Диди и Камен Величкови осиновиха  Рила,  която със зоотакси замина за Бургас и ще бъде гледана в село в Българи.

„Рила е невероятно куче всички в селото я харесват, днес беше на официална разходка, ходи по баща си и не се отделя, от време на време се крие, но после излиза и тръгва след нас. Тя е чудна, получава любов и грижи от цели девет човека, тя е най- глезеното и обичаното куче. Има си и приятел котка, с която вече дори спят заедно пред камината“- споделиха гордите собственици на Рила.

Бони и Клайт живеят в Разград, те също бяха изпратени с куриер наречен зоотакси на Мелиса Левенова. Момичето пожела двете кученца да бъдат заедно, за да нямат скука.

“Аз винаги гледам по- две, така ще живеят по пълноценно и когато мен ме няма да не им е скучно“ , каза Мелиса.

„Аз живея в Германия ще ги взема с мен там. В  Германия няма нито едно бездомно, нито едно гладно и болно, кучетата живеят като в рая, а в България не ми се прибира такава мизерия е, хората нямат никаква култура особено, свързана с животните.“ – сподели щастливата собственичка.

„Радвам се, че всички кученца са щасливи, радвам се че имат дом. Щастлива съм, защото преживяха ужасен кошмар, всички бяха пълни с въшки, пълни с гниди, кърлежи и бълхи, само аз си знам как съм ги чистила една по една. В момента всички кученца са обезпаразитени и с ваксини, извадих им паспорти и спокойно могат да преминават границите на Европейския съюз.“ – сълзи заяви тяхната спасителка Богомила Михайлова, която намери изхвърлените кученце, а за едно от тях, което намери сили да бяга, посвети 2 часа в издирване по дълбоки преспи и непристъпни места.

„Моля всички хора, които видят бедстващи животни да се свържат с нас, никога да не си затварят очите и да не разчитат на някой друг да помогне. Ние сме промяната, която искаме да видим в света и с нашият личен пример само можем да променим нещата към по- добро. Има добри хора, така както има и лоши. ВИЕ ИЗБИРАТЕ ОТ КОИ ДА БЪДЕТЕ.“- заяви бойната Богомила Михайлова.

Богомила Михайлова

ВИДЕО – Рила

Рила-

 

 

Още подробности може да прочетете тук: https://4vlast-bg.com/archives/352992

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here