Спортистът от Дупница Мони Василев тропа хоро с 50 дупничани в Македония. Групата се весели край Охридското езеро. Мони е син на бизнесмена Васко Василев от Дупница, който до преди 2 години водеше школа по бойно самбо и кикбоск. С бащата и сина беше и дядото Стоимен. Васко Василев видя голямо патило по време на пътуването към Македония, което обаче не помрачи настроението му. По пътя го измъчи страшен зъбобол. Състрадателно, пътуващите му дадоха всички обезболяващи, които имаха, за да потушат болката. Василев беше поразен от зъбобол след пломбиране в Дупница. Първата грижи при пристигането в Охрид беше да се види табела с надпис „зъбар“. Бързо се намери спасение на главната улица в града.

„Влязох в разкошен кабинет, вътре имаше модерна техника. Стоматологът беше съвсем млад. Той отвори зъба и заяви, че има пулпит. Зъбът ми не е почистен, макар да е пломбиран преди 2 дни. Македонецът почисти всичко и сложи лекарство. За всичко ми взе само 12 лв. Не можах да повярвам, но той заяви, че стоматологичните услуги при тях са на символични цени.“, разказа Василев.

След това премеждие дупничани се забавляваха, пиха ароматно кафе, което се продаваше на цени от 1 или 1,50 лв. Васил Василев почерпи част от компанията в един от най- хубавите ресторанти край Охридското езеро, като отрупа масата със скара, свежи салати и кафета. Групата се насити на пешеходна разходка по централната улица, Стъргалото на Охрид, която води до езерото и покрай крайбрежната алея.

Всички ахнаха пред джамията на Али Паша, една от най- старите в Македония. Там се продават уникално вкусни печени фъстъци и кестени. Стоимен Васев веднага купи и почерпи групата. Всички минаха и през стария град Вароша. Не пропуснаха и да погледнат от Македония Самуиловата крепост. Нашенци обиколиха почти всички църкви и си направиха селфи. Прескочиха и до съседния град Струга, където се любуваха на изворите на местната река.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here