Благотворителният кулинарен базар, организиран от Жени и Старейшини ГЕРБ-Самоков и фондация „Искам бебе“, се провежда за 11 година, домакинът Вл. Милушев: След такава вечер светът става по- добър

 

7100 лв. в помощ на семейства с репродуктивни проблеми бяха събрани на благотворителна кулинарна изложба базар в Самоков. Събитието, което се провежда за единадесета поредна година, се организира със съдействието на Жени и Старейшини ГЕРБ-Самоков и фондация „Искам бебе“.


Домакин беше народният представител от ГЕРБ Валентин Милушев. Над 300 души наддаваха за вкусотиите, които бяха разпродадени на търг. Любители и професионалисти бяха развихрили фантазията си и бяха сътворили над 150 кулинарни изкушения- баници, зелници, погачи, торти, задушен заек, мешани скари, торти…


В благотворителния базар се включиха народният представител Станислав Иванов, Иван Миховски от Троян, Радослава Чаканоска от Дупница, д-р. Красимир Събев от Смолян, Даниела Димитрова от Добрич, Валентин Милушев, Радина Вълчева от „Искам бебе“, зам.-кметът Люба Кленова, управителят на МБАЛ –Самоков д-р. Красимира Ковачка, председателят на ОбС-Самоков Мая Христева общинските съветници Емил Кривошиев, Александър Кроснев, Цветелина Джелепова, Надка Янакиева, ченовете на местния Ротари клуб, инж. Тодор Гроздев, общественици и граждани.


„Благодаря на моите колеги от Народното събрание за участието в благотворителната кулинарна изложба, провеждаща се за 11 поредна година съвместно с фондацията,,Искам бебе“! Благодаря и на самоковската общественост за активността при създаването на хранителните шедьоври и след това за изкупуването им! След такава благотворителна вечер наистина светът става по – добър!“, каза домакинът Милушев.


Радина Велчева, председател на фондация „Искам бебе“ и партньор на събитието, също изрази своето удоволствие за поредна година да е част от събитието и пожела повече семейства да усетят радостта от това да прегърнат своето бебе.


Две самоковски училища също подкрепиха благотворителната кауза – кулинарният клуб към ПГ „Константин Фотинов“ бяха подготвили няколко ястия, а със средства от 300лв. подпомогнаха от колектива на НУ „Станислав Доспевски“.
Събраната тази година сума от 7100лв. лв. е с над 1000 лв. повече от миналата година. Инициативата до момента е помогнала на много семейства в общината да имат собствено дете. Тази година една част от средствата ще отидат за бебета, родени в община Самоков.


„Инициатива като тази носи оптимизъм, че хората могат да се обединяват около желанието да се прави добро, особено, когато касае децата и семействата”, заявиха организаторите на събитието.


Председателката Жени и Старейшини ГЕРБ в Самоков Гиргина Рангочева благодари на всички участници и обяви, че всяка година се събират все повече пари. Особено успешна е кампанията през последните няколко години. През 2018 година успяват да съберат 3000 лв., 2019 се оказва още по-успешна, а сумата удвоена /5960 лв./. През изминалата година от събраните близо 6000 лв., 2400 лв. са разпределени на десет новородени деца. Останалата част от сумата е дарена на три семейства с репродуктивни проблеми. Биляна Очушка съобщи благата вест, че кампанията е помогнала на едно от семействата миналата година и те вече се радват на своята 8-месечна дъщеря – Дария.


По традиция жените от фолклорна група „Веселие“ към читалище „Просвета“, село Марица, възпроизведоха ритуала за празника с традиционните наричания за плодородие и берекет. Те измиха ръцете на гинеколозите и акушерите от МБАЛ-Самоков, сред които бе и началникът на отделението д-р. Пламен Спасов, а от местната партийна структура им подариха кърпи и сапуни.
В програмата взеха участие още танцовата и певческа група към НЧ „Младост – 2003“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here