Калин Георгиев и съпругата му са едно от хубавите ромски семейства в Дупница. Бащата на Калин Сталин Георгиев беше един от уважаваните роми в махалата, след инцидента той почина. Калин Георгиев има брат, който също е благороден човек. В махалата никой не може да повярва, че Калин е способен на убийство.

 Цялата махала е припищяла от сина им, аз се страхувам, озлоблението е страхотно, каза още Георгиев по повод опита на Методиев да му прехвърли вината за зверския бой, при който почина Любен Любенов Ромският лидер от „Гиздова махала“ в Дупница Калин Георгиев обяви, че се опитват да го натопят за убийство на Любен Любенов.

Йордан Методиев

На последното заседание по делото обвиняемият Йордан Методиев не просто не се призна за виновен, а се опита да прехвърли вината на Георгиев. „Калин Георгиев уби Любенов. Той каза „колете, бесете! Не се притеснявайте, аз ще ви оправя.“ По- късно отиде в полицията и призна за убийството.“, каза пред съда Йордан Методиев. „Това е абсолютна лъжа. Йордан Методиев вече от две години е в следствения арест. Има достатъчно доказателства, че убийството е извършено от него. Аз съм свидетел по делото, не обвиняем. Йордан Методиев работеше при мен. Беше общ работник по строителни обекти, с които се е занимавала моята фирма. Неговата съпруга до преди няколко месеца идваше у дома, ние сме и семейни приятели. Тя най- редовно искаше пари на заем от мен. От около половин година не е идвала, тъй като последния път отказах да й дам. Просто нямам пари. Всички в махалата са свикнали от мен да искат или пари, или работа. На драго сърце помагам, даже пращам хора от махалата и на колеги, които работят строителни обекти в цялата страна. Положението напоследък е тежко, работа няма. Когато не даваш, това което искат от теб, те оплюват. В крайна сметка в държавата има прокуратура и съд и те са институциите, които преценяват. По време на убийството аз лежах на тротоара почти в безсъзнание след тежък удар. Усетих как ме вдигнаха полицаите и ме хвърлиха в ареста. Друго не помня. Методиев има и син. Махалата е пропищяла от тях. Има серия жалби в полицията, те са познати като криминален контингент. Преди година- две синът на Методиев дори запали покрива на къщата на една жена. Чувал съм да се перчат „утепахме един, внимавайте да не утепаме още некой.“ Аз също се страхувам, защото озлоблението е голямо. Нервите на хората не издържат и е опасно да ходиш по улиците. Не съм получавал призовка и не зная дали ще получа такава, но ако се наложи, ще свидетелствам.“, каза Калин Георгиев. Той е известен с титлата кмет на „Гиздова махала“. Георгиев има строителна фирма, работи по саниране на блокове в Дупница София и други градове, участва в ремонта на НДК, последният му обект е рехабилитацията на пътя Дупница- Самоков.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here