Електронният сайт FrogNews.bg отмъкна новината на 4ВЛАСТ за опасността от водна криза в Ихтиман без да цитира източник. Днес изданието публикува просторен материал, в който се казва, че в града цъка нова бомба като тази в Перник, като половината от текста е копи- пейст от 4ВЛАСТ.

Още снощи екипът ни първи публикува сигнала на притеснени жители на общината, в който се казва, че Ихтиман е пред криза. Вода в града няма от 2 седмици. „Отправихме питане до община Ихтиман какво се прави за справяне със ситуацията. Отговориха ни, че са изпратили писма до ресорните министерства и те са наясно с положението ни. Засега обаче резултат няма.“, негодуват ихтиманци.
„Дни наред децата ни в детските градини и училищата са без вода. Може да се наложи да бъдат пуснати в принудителна ваканция. Упорито се разпространяват слухове, че предстои обявяването на воден режим в града ни. Трябвали да чакаме това де се случи ли? От няколко седмици дебитът на водата в тръбите е намалял значително. По всяка вероятност това се дължи на стария проблем с водохващането. Видно е, че е нужно да бъдат насочени допълнителни количества вода, но за тази цел е необходимо отговорните фактори от МОСВ и МРРБ да променят досегашното си отношение към този голям наш проблем.“, ни информираха хората.

Материалът на 4 ВЛАСТ може да прочетете ТУК, а този на ФРОГ – ТУК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here