ОСК или разшифровано „Отговорност, сигурност, компетентност“ ООД е охранителната фирма, която пази имуществото на Митница „Югозападна“. Охранителите допуснаха през уикенда удар за над 1 млн. лв., след като от там бяха отмъкнати над 230 000 лв. във валута и бижута, без да се броят щетите от наводнените канцеларии. Управител на фирмата е Христо Величков, който е и съдружник във ОСК с Явор Матеев и Страхил Иванов. Фирмата е с внушителните 30 лв. капитал и съдружниците държат по 10 лв.
Имуществена отговорност на фирмата може да се изиска само, ако това е заложено в договора. Документът вече е изискан от полицията.
Както съобщихме, крадците, извършили крупен обир на митницата в Благоевград, са пуснали всички чешми да текат, запушили са сифоните и в продължение на десет часа водата е проникнала навсякъде и е разрушила кабинетите в митницата. Четири пъти СОТ-ът е подавал сигнал за аларма, но пристигналите на място охранители не намирали нередности и се връщали, съобщи районният прокурор Борислав Ковачки на специален брифинг.
Камери са заснели, че крадците са влезли в района в 23:45 часа, допълни прокурор Ковачки. Обирът е бил изключително професионално извършен, използван е заглушител на СОТ, и най-вероятно е ползвана вътрешна информация за съхраняваните веществени доказателства по дела, които се точат с години. Засега е сигурно, че крадците са влезли през аварийния противопожарен изход и са имали достатъчно време да разбият двете каси в помещението. Складовете на вътрешната митница се охраняван от охранителни фирми на бивши полицаи. При прескачането на оградата между митницата и бившия вече Домостроителен комбинат, неизвестните крадци са разпилели част от откраднатото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here