Стойнева на протест през 2013 г. срещу правителството на Орешарски.

„Днес, 15 януари 2020 г., от медии се осведомих за подадено заявления за напускане на ПП ГЕРБ от г-жа Десислава Стойнева. С настоящото за пореден път заявявам своето искрено съжаление за това нейно решение. Казвам за пореден, защото за него тя ме уведоми преди повече от година, като декларира най-добрите си чувства към мен и ръководството, и пое ангажимента в нарочна среща да ми представи мотивите си“, отговори на адвокат Десислава Стойнева, която напусна ГЕРБ, лидерът на партията в Дупница Ивайло Константинов. Той и отговори на мотивите през социалната мрежа:

Снимки: Архив 4ВЛАСТ

„За съжаление, не намери време да се срещнем, за да ми разкаже за тези „чудовищни“ нередности, случващи се в ГЕРБ на местно и национално ниво. Съжалявам, че се осведомявам за „официалните“ й мотиви едва днес, и при това от медиите. За пръв път научавам, че г-жа Стойнева е имала различно мнение от мен, Общинското или Националното ръководство. Категорично твърдя, че нито веднъж в годините, в които я познавам, не съм чул, получил или обсъдил, с когото и да било, някаква нейна идея, мнение или препоръка, свързана с обществено-политическия живот в града, областта или страната. Да, разговарял съм няколко пъти с нея, но винаги разговорите ни са били свързани с нейното кариерно развитие.

Както винаги досега, така и днес, призовавам и насърчавам всички членове, симпатизанти и граждани, включително и г-жа Стойнева, като вече бивш наш член, без каквито и да е притеснения, да споделят, предлагат и инициират идеи, мнения и кампании, свързани с подобряването на качеството на живот в Дупница и региона. Могат да правят това при нарочни срещи с мен или Общинското ръководство, в приемните ми дни, по време на събрания, по време на сесии, чрез официална кореспонденция, чрез медиите. Недоволните могат да използват същите канали за уведомяване, а тези от вас, които разполагат с данни за извършени престъпления, следва незабавно да сигнализират не мен, не Общинското или Национално ръководство, а прокуратурата на Р България. Но призовавам, във всички случаи, водеща да бъде конкретиката. Не думата идея, а самата идея, не думата интрига, а самата интрига. Защото, ако не е спазен този принцип и някой изказва тежки клиширани обвинения без факти, то казаното би могло да бъде квалифицирано като клевета. В този ред на мисли, призовавам г-жа Стойнева и „множеството“, според нея, дискредитирани и „яростно отблъснати“ интелигентни и образовани хора, да заповядат на първото следващо общо събрание на общинската структура на ПП ГЕРБ и да споделят фактите, мотивиращи ги да мислят по този начин. Защото общото събрание е това, което номинира и гласува направените номинации на общинско ръководство, председател, кметове, общински съветници и т.н., и именно членовете му са тези, които трябва да правят своя информиран избор.“

Мотивите на адвокат Десислава Стойнева може да прочетете ТУК
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here