Десислава Стойнева
Стойнева на протест през 2013 г. среку правителството на Орешарски.

ГЕРБ Дупница не прави политика в нито една сфера на обществения живот

Не бих могла да бъда част от организация, в която за печелене на избори вече се разчита единствено на платен ромски, корпоративен и административен вот

Офисът на партията е сборище на клюкари, интриги и вътрешни борби, мотивира решението си Стойнева

 

Стойнева говори на протеста през 2013 г.

Снимки:Архив 4ВЛАСТ

„ГЕРБ в Дупница е сборище на клюкари, превръщайки се в средище на интриги, арена за вътрешни борби и нападки, удари под кръста срещу „свои“, носят се псувни и ругатни. Цари страх! Ако някой се осмели  да даде съвет, да изрази критично виждане, мнение, различно от това на ръководител, организационен секретар и т.н., бива обявен за „персона нон грата“, игнориран, омаскарен. И нещо повече – срещу него се започва тотална репресия на всякакво ниво: лично, професионално, морално. “

Това заяви за 4ВЛАСТ адвокат Десилава Стойнева, която вчера е скъса партийната си книжка и заличи членството си в ГЕРБ – Дупница. Преди три месеца тя бе освободена и от поста юрист в община Дупница.

Десислава Стойнева е една от най- изявените активисти на партията на Бойко Борисов. Тя води протестите и държа речи по време на протестите срещу правителството „Орешарски“. В последно време обаче Стойнева е била игнорирана от ръководството на ГЕРБ В Дупница.

„Когато питах Ивайло Константонов какво става, защо няма мероприятия, защо когато има мен, не ме канят, отговори не получавах. Не ми даваха отговори и останалите двама-трима членове на ръководството. Когато казах на Ивайло Константонов преди време, че така не може да се продължава и че ще подам заявление за освобождаване от членство, той ми каза: „Ти си в депресия!“

Ето какво още пише в заявлението си Десислава Стойнева:

„Ако някой се осмели  да даде съвет, да изрази критично виждане, мнение, различно от това на ръководител, организационен секретар, кмет и т.н., бива обявен за „персона нон грата“, игнориран, омаскарен. И нещо повече – срещу него се започва тотална репресия на всякакво ниво: лично, професионално, морално.  ГЕРБ Дупница не прави политика в нито една сфера на обществения живот. ГЕРБ Дупница е един затворен кръг от трима, четирима души, в който друго и по-различно мнение не се допуска, още по-малко – зачита. Общинските съветници от квотата на ГЕРБ в Дупница мълчат (с малки изключения) и не вземат участие в дебати, политически говорения, пресконференции, публични изяви.“

Вече повече от година съм от т. нар. „пасивно“ напуснали ПП ГЕРБ. Не съм уведомявана за общи събрания, за мероприятия, инициативи, явно считана за неполезна, не участвам и в предизборни щабове и кампании. От около пет години насам не съм присъствала и на заседания на общинското ръководство, не съм наясно провеждани ли са такива и кога, не зная какви политически решения са взимани. На въпросите ми какво се случва и защо, отговори не съм получавала. Предвид тези факти считам, че е най-правилно и логично да напусна структурата на партията, а и не съм безрезервно съгласна с някои политически решения както на местно, така и на национално ниво. Мотивирам се както следва:

Член съм на ПП ГЕРБ – Дупница и на общинското ръководство от самото създаване на структурата на местно ниво (април 2007 г.), както и ръководител на женската организация на ГЕРБ Дупница за периода 2012-2015 г. От около две, три години обаче местната структура и партийният офис загубиха функцията си да бъдат източници на политика, превръщайки се в средище на интриги, арена за вътрешни борби и нападки, удари под кръстта срещу „свои“. Според чл. 11, т. 2 от Устава на ПП ГЕРБ, всеки член на ГЕРБ има право да изразява мнението си, да прави предложения и да участва във формиране на политически решения в съответния орган. Напълно отговорно излагам пред Вас виждането си, че в ГЕРБ Дупница това право не се зачита, то просто не важи нито за членовете на партийното ръководство, нито за членския актив на партията.

В заключение заявявам открито, че ГЕРБ Дупница не прави политика в нито една сфера на обществения живот. ГЕРБ Дупница е един затворен кръг от трима, четирима души, в който друго и по-различно мнение не се допуска, още по-малко – зачита. Общинските съветници от квотата на ГЕРБ в Дупница мълчат (с малки изключения) и не вземат участие в дебати, политически говорения, пресконференции, публични изяви. На по-будните политически изобщо не се дава шанс да участват под каквато и да било форма в местното самоуправление. Малкото съвестни, интелигентни, образовани хора, които имаха желанието да работят в полза на града и партията честно и принципно, са яростно отблъснати. Не бих могла да бъда част от организация, в която за печелене на избори вече се разчита единствено на платен ромски вот, на корпоративен и административен вот. Доверието на интелигенцията, на младите и образованите в града и региона, е изгубено. За мен тези факти не кореспондират с демократичността, не кореспондират с принципите на партията, обявени още през 2006 година. Единственото решение в случая е моето напускане на ПП ГЕРБ както от членския актив, така и като част от общинското ръководство.

Приех да членувам в ПП ГЕРБ като гражданин за европейско развитие на България със своите десни и демократични принципи и убеждения. Имах нагласите за максимално успешно управление, с което да се поправят грешките на предишните, да се работи за подвеждането на виновните под отговорност; да се попречи на знакови олигарси, облагодетелствали се от предишната власт, да продължат да го правят и сега; да се стабилизира истински и осезаемо за всички икономиката; да бъдат реформирана съдебната система; да бъде извършена ефективна административна реформа; да се създадат условия и облекчени правила за дребен и среден бизнес чрез електронно управление във всяка сфера; да се създадат добре заплатени работни места, не само чиновнически такива; да се усвояват законосъобразно парите от Европейския съюз, а не да бъдат предназначени  само за определена група „удобни“ бизнесмени; да се премахнат привилегиите на дружествата-монополисти, които ограбват обикновения гражданин и унищожават дребния бизнес и др. Тоест личното мое виждане е, че основната цел на управленската политика – промяна и модернизация на обществения, политически и икономически живот в страната ни, в съответствие с европейските стандарти на живот, не се е състояла в цялост вече толкова години, през които ПП ГЕРБ е основен носител на властта. Поради което отново изтъквам нуждата си да напусна партийната структура и участието си в местното политическо ръководство, което и без това е изчерпано.

Тъй като следвам разпоредбите на Устава, който не дава съвсем ясни правила относно начина за напускане на партията, подавам настоящото заявление директно към Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Предоставям данни за лични контакти (тел. номер и електронна поща) с молба за уведомяването ми за решението на ИК, с което ще бъде прекратено членството ми в ПП ГЕРБ, респ. и като член на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Дупница.

Потърсихме за коментар лидера на партията в града, но той не отговори на обаждането, изпратихме имейл с въпроси, на които чакаме отговор.
Вижте видеоканала ни:


3 КОМЕНТАРИ

  1. Протестираха тогава срещу Орешарски,а сега защо не протестират когато става въпрос за мръсният въздух,за лошото здравеопазване всеки ден има погребения,за високите данъци,за заемите? Всичко е свързано ,но по-добре е да сме на заплатата си и другите кучета ги яли! Така разсъждават егоистите! А не партийните лидери!

  2. Защо госпожата не каже защо беше изхвърлена от общината. Колко пъти в месеца ходеше на работа. Лесно е да се плюе. да не забравя колко неща са скрити за нейните изцепки

  3. Тези ще се избият!Какво да очакваш от хора верни на Буда,жадни за власт и безпринципни? Аутсайдери алчни за имане и постове,за да крадат и мъстят!Давят се като бесни псета!Хищници в човешки образ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here