Три операции по спешност претърпя Криси през декември.

Малката Криси от Кочериново се възстановява след три операции по спешност, последната от които навръх Коледа. Въпреки това тя всеки ден ходи на училище. „В момента сме на следоперативно лечение, ка капки и мехлем.

През декември претърпяхме 3 непредвидени спешни операции заради появила се инфекция. До този момент всеки ден снимам окото и го пращам на лекуващия лекар. Ако всичко е наред, февруари сме на преглед. Тогава ще правим и контролен ядрено- магнитен резонанс за тумора.“, сподели майката на момичето Десислава Чанева.
„Не знаем какво ни предстои, докато не отидем на преглед. За момента тя е добре и ходим всеки ден на училище. Трудно й е, но се опитва да се справя.“, добави тя. Семейството се бори за здравето на детето си и благодари на всеки, отделил средства, за да им помогне в изключително трудния момент.
В неделя от село Пороминово бяха дарени 997 лв., събрани на Йордановден. Групата момчета, обиколила с кръста селото, предаде сумата на майката.

Близо 1000 лв. дариха на майката от Пороминово.

„Ето, че и момчетата и жителите на с.Поромоминово не останаха безучастни с подкрепата към Криска! Те дариха събраната сума от Йордановден на Криси,която е 997 лв. Бъдете благословени момчета за незнам вече кой пореден път сте с нас в борбата за лечението!“, благодари майката. От Рила дариха над 5400 лв., отново събрани около Йордановден.

От завода в Бараково също имаше дарение.

Битката на Кристияна Кирилова започва през септември 2017 г., когато тя е диагностицирана с тумор в малкия мозък. Детето претърпява три операции в България, но без особено голям резултат. След консултация в турска клиника, лекарите предлагат отстраняване на тумора с гама нож и дават гаранция, че лечението ще е успешно. Започва ходенето по мъките за семейството й, за да съберат необходимите 10 000 евро за тази процедура.

С парчки, събрани от Йордановден, помогнаха и от Рила.

Благодарение на отзивчивостта на добрите хора, семейството от Кочериново успява да събере средствата и манипулацията е извършена, а туморът вече е спрян. Но битката на семейството за живота и здравето на детето им продължава. При една от операциите е засегнат очен нерв и детето има проблеми със зрението. През октомври миналата година е извършен първият етап от лечението – успешна трансплантация на стволови клетки. Продължава обаче битката, за да може Криска да вижда отново.
Банкова сметка:
BG34UBBS80021451625210
Банка ОББ
Титуляр: Десислава Чанева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here