Синът на бизнесмена Олег Петров купи пясъчна икона за 1500 лв. на бала на Ротари клуб Дупница, Ангел Владимиров брои 1000 лв. за кухненски прибори от Тайланд, дарени от Николай Златарски

16 000 лв. бяха събрани на търга, купуват маси с възрожденски картини за кабинетите по история и география в школата в Дупница

Уникална икона, изваяна от пясък и с прекрасна дървена, рамка купи за 1500 лв. синът на петролния бос сега хотелиер Олег Петров- Георги. Той се сдоби със светинята на благотворителния търг, който се разигра на коледния бал на Ротари клуб Дупница. Тазгодишното издание на търга събра рекордните 16 000 лв., които ще бъдат вложени в закупуване на нови чинове. Каузата се казва „Урок по родолюбие”. Целта е кабинети по история и география да бъдат оборудвани с нови маси, на които ще има изображения на възрожденци и други характерни за България символи.


На търга бяха разиграни 10 картини на художника проф. Рашков Маестрото. Бизнесменът, собственик на верига магазини „Адела“, Николай Златарски закупи картина с цветя за 750 лв. Още една картина, също за 750 лв., купи енерегийният бос и хотелиер от Сапарева баня Кирил Зарев. С платна се сдобиха бизнесменът Славчо Павлов и зам.- председателят на ОбС Йонко Гергов.


Николай Златарски дари за търга 70 кухненски прибора, произведени в Тайланд. Той ги купил от Израел, комплектът е от 70 бронзови прибора и на цели 70 години. Те вървят в комплект с красива дървена кутия. Новият им собственик е синът на бившия полицай сега ресторантьор Стойчо Владимиров- Ангел, който брой за тях 1000 лв.


Над 150 ротарианци и гости изпълниха ресторант в центъра на Дупница. По- голямата част от куверта, в размер на 70 лв., също отиде за каузата.

Сред важните гости в залата бяха шефът на полицията Борислав Динев, той беше в компанията на кума си бизнесмена Александър Палчев. На бала присъстваха и няколко общински съветника, начело с председателя Костадин Костадинов и лидера на ГЕРБ старейшини Йордан Йорданов, нотариус Стефан Сотиров, адвокат Иво Гърнев, Емил Кастрев и др. Съветникът Боби Коларов беше джиджей на събитието и дясна ръка на президента Стефан Кръстев, върху когото падна цялата тежест около организирането на бала.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here