„Дано да стане така, както е обещал новият ни кмет Йордан Ангелов. Защото много обещания са давани за село Костенец и винаги парите за селото остават за града Костенец. Кмета, знае ли, че в село Костенец половината улици са неасфалтиране. А се водят по документи, че са асфалтиране, даже по два пъти. Не мога да цитирам всички улици. Но на нашата Хаджи Димитър никога не е полаган асфалт. Живеем в 21 век и газим кал.“ Това пише до 4ВЛАСТ читателката ни Точка Колева.

Йордан Ангелов

Както писахме, за месец новият кмет на община Костенец Йордан Ангелов задвижи два дългоочаквани от жителите на общината проекта за над 6 млн. лв. С парите ще се ремонтира пътят Костенец- с. Костенец- Вили Костенец. Другият проект касае санирането на общинска администрация.
„Преди 30 години, през 1990 година, за последно е правен ремонт в общинска администрация. Предстои процедура за участие на фирми. Нека хората знаят, че аз застъпвам като кмет на община, която е в много тежко финансово състояние и е със запори.“, сподели градоначалника Ангелов.


Пенсионери от село Костенец се радват, че Йордан Ангелов се е заел с ремонта на пътя, което е една от болните теми на града и селото. 73 годишната Йорданка Кьофторова, която е работила 39 години в ТПК “Иван Чолев“, първа се похвали от кмета: „Такива кметове като Йордан Ангелов са нужни на общината, той откликва на проблемите на хората. Пътят от години е в много лошо състояние и това е една от причините туристите да се откажат да посещават курорта. Много се радваме, че този път ще бъде реконструиран. Ще се радваме след ремонтните дейности летовището /курорта/ да се оживи и туристите да се върнат тук, както беше преди години. В селото функционираше и обществена баня, която отдавна не работи, плажът също, ще се радваме, ако новият кмет я възстанови. Там си ходехме всички от селото на ванно отделение, имаше лечебница, басейни. Водехме децата си редовно на минералните бани. Минералната вода в момента изтича в реката. Спомням си преди време се говореше, че общината има изготвен проект да се направи лифт до Белмекен, но не се направи.“, споделя Йорданка Кьофторова.

След ремонта на пътя хората се надяват туристите да се върнат.

Както съобщихме, ремонтът на пътя Костенец- с. Костенец- Вили Костенец е на стойност 5 672 029.54 лв. без ДДС и ще стартира на 17 декември. Това решение беше взето преди дни на работна среща между кмета на Костенец Йордан Ангелов, изпълнителят „Нивел Строй“ и строителният надзор.
По трасето ще се прави нова настилка, ще се подменят и тротоарите. Кметът на общината Йордан Ангелов отново подчерта, че този обект е изключително важен и с приоритет и се очаква с нетърпение не само от всички жители на общината, но и от външните хора посещаващи Костенец.
“Спешно трябваше да се оправи пътят към с. Костенец и Вили Костенец. Водопроводът е сменен миналата година и сега предстои асфалтиране.“, каза Ангелов.
Нов асфалт и тротоари ще има по 9- километровото трасе, което е основен път за Костенец, село Костенец, Вили Костенец. Ще бъдат положени кабелни канали за широколентов интернет между гр. Костенец и село Костенец. В проекта са включени и ремонт на две мостови съоръжения.
„Хората от години чакат този проблем да бъде разрешен и днес вече е факт. По този начин всички сме убедени, че ще се съживи целият град, разчитаме да се развие и туризъм в курорта“ , каза Ангелов.
Договорът за ремонт на общинска администрация е на стойност 411 391, 20 лв. Той беше подписан преди дни от кмета Йордан Ангелов и Държавен фонд „Земеделие”, финансирането е осигурено по проект за енергийна ефективност. В обхвата на проекта са включени дейности по топлинно изолиране на стени и покрив, топлинно изолиране на под, смяна на дограма, мерки по отоплителната система и осветителната инсталация, изграждане на соларна система и др. Продължителността на изпълнение е 36 месеца.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here