Павел Йорданов след боя в община Дупница: Парите от Йордановден се броят в тесен кръг, събрахме 3550 лв., знаем къде отидоха 2000 лв., ами останалите?

1
1

Патриоти- Дупница: Крадецът вика дръжте крадеца, всичко отиде за благотворителност, пари в организацията няма и членовете се разбягаха

Патиротите в кметския кабинет след ритуала с хвърлянето на кръста тази година.

 

„Парите от даренията, които се събират с кръста на Йордановден, през 2018 г. броихме в ресторант „Персима“. Заведението е собственост на Ивайло Терзиев.“ Това съобщи знаменосецът на „Патриоти Дупница“ Павел Йорданов, който беше ударен от председателя на патриотите Кирил Кирилов във фоайето на община Дупница. Кирилов работеше в Контролното звено към общината, което се оглавяваше от Терзиев. Заради скандала кметът Методи Чимев взе светкавично решение и разформира „Контролното звено“. „Още през 2018 г. след Йордановден Кирил Кирилов покани в ресторанта си тесен кръг приятели да броим парите, които са събрани от ритуала. Аз възразих и обявих, че сумата трябва да се брои пред човека, уловил кръста и който в продължение на няколко дни е ходил от къща на къща, за да събере даренията. Настоявах също да присъства цялата организация на патриотите, която наброява около 30 души. Кирил Кирилов възрази и каза не. Преброихме парите, след което той заяви: „Сега от тази сума ще отделим 1000 лв., но никой не трябва да знае за тях, само ние. Не е нужно да ги знаят.“ Аз възразих с думите: „Че това да не би да е патриотично?


Скарахме се, но скандалът някак отшумя. По – късно Кирил Кирилов се показа с един страхотен ятаган, който струва 1000 лв. Точно толкова пари той отдели настрана. Да не би с тези пари да купи оръжието?
През 2019 г. за Йордановден пак се събраха пари и Кирил Кирилов заяви, че ще броим в кафене „Плаза“. Бяхме няколко човека. Аз пак възразих, че парите не се броят пред всички, а в тесен кръг. Отношенията ни се обтегнаха доста. Взе се решение парите да се дадат на социално слаби хора. Обикаляхме семейства, стигнахме до 4 човека, после още четирима. На първите дадохме по 300 лв., на другите по 200 лв. Така раздадохме около 2000 лв., но бяхме събрали около 3550 лв. Питам къде са останалите пари? Кирил Кирилов се е снимал с хората, на които е дал пари, снимките са пуснати във фейсбук. Имало и други хора, на които е дал пари, но те искали да запазят пълна анонимност. Аз съм категоричен, а и хората които напуснаха организацията също, че анонимно пари не могат да бъдат раздавани. Дават се срещу подписи и с документи. Анонимни може да останат за широката общественост, за медиите, но не и за организацията. Преди година направихме още една стъпка. Регистрираха сдружението като такова с нестопанска цел, за да кандидатстваме по проекти. Аз много се страхувам, че тези пари, които Европа може да даде на Кирил Кирилов, няма да отидат по предназначение, а за т.нар. анонимни лица. Затова бих искал прокуратурата да се самосезира и да закрие организацията.


Патриоти Дупница и ръководството му не е организацията, за която се представя пред обществеността. Трима човека просто се опитват да акумулират пари за себе си, а не с идеалистичната цел да помагат на бедни и болни. Никога не съм очаквал, че мога да бъда ударен така жестоко, на публично място, в кметството пред толкова много хора, включително деца. Изненада ме в гръб. Не можех да се отбранявам. Мисля, че ме удари с нещо стъклено, което държеше в ръката, статуетка или нещо подобно. Имам четири шева, не се чувствам добре. Правят снимка и на челюстта ми, имам адски болки.
Кирилов ми звъни по телефона и ме нарича отрепка. На гишето във фоайето на общината внасях декларации, не съм очаквал да го видя, но той дойде при мен и каза нещо от сорта на „ти какво правиш тук?“ Аз го попитах „кой си ти да ме наричаш отрепка?“ Продължих да си върша работата на гишето, но той останал зад мен, имаше много хора. Как се е пресегнал, за да ме удари не зная, но се озовах в спешния център.“, разказа Павел Йорданов.
„Има една хубава българска поговорка: „Крадецът вика дръжте крадеца!“ Цял ден се сипят разграничения и обвинения върху организацията, че „ограбва народа“. Всички събрани парични средства от Йордановден (5 поредни години) отидоха до стотинка за благотворителност! Хората, които им се помогна могат да потвърдят! Също така лесно ВСЕКИ може да направи справка кога е създадена организацията, подавали сме данни всяка година! НЯМАМЕ един лев спечелен от еврофондове, защото никога не сме кандидатствали за пари! Точно това беше причината доста членове да напуснат – нито се обърна в политическа партия, нито се завъртя парата… Ако имаше пари в дадена организация, дали някой щеше да я напусне и разграничи?!“, написаха на страницата си в социалната мрежа Патриоти Дупница.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Ама на записа се виждаш как ти Павле отиваш при Кирил и започваш провокацията и го удряш първи. Той изгоре ама и ти няма да си само жертва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here