Методи Чимев

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев е потресен от поведението на лидера на сдружение  „Патриоти -Дупница“ Кирил Кирилов, който е и охранител в“ Контролно звено“ в община Дупница. Кирилов преби зверски знаменосецът на организацията Павел Йорданов вчера във фоайето на общината. Кметът е бил на заседание на „Сдружението на общините“ и по спешност го е напуснал.

Кирил Кирилов и Ивайло Терзийски останали в организацията, останалите 30 души се водели само на книга, твърди Павел Йорданов. Двамата вече са безработни.
„Подобно „поведение“ не се нуждае от коментар. Лицето е дисциплинарно уволнен. Другото ми решение е да разформировам цялото „Контролно звено“. Вече няма да го има! Разпоредил съм да се окаже пълно съдействие на полиция и прокуратура по случая. Видеозаписите от камерите са предоставени на органите за последващите им действия.“- отсече кметът.

„Обявих, че при събирането и разпределението на средствата от Йорданов ден в Дупница има кражба на пари. Кирил Кирилов ме нарече отрепка, сигурен съм, че за две години изчезнаха над 2 500 лв. Парите брои Кири Кирилов в тесен кръг приятели- двама, трима, сред които и Ивайло Терзиев. Мен и мъжете, който улавят кръста през тези две години, сме игнорирани. Аз апелирам за прозрачност и освен това съм категоричен, че крадат пари. Ще предоставя доказателства и свидетели на прокуратурата, тъй като е вероятно да става дума за организирана престъпна група, която под красива кауза ограбва народа. Освен това, всички напуснаха организацията, останаха само Ивайло Терзиев и Кирил Кирилов. Нека кажат, как се купуват ятагани, с които са запасани от по 1 000 лв. Най- страшното е, че регистрирахме дружеството като Дружество с нестопанска цел, за да се печелят пари от Европа. Трябва да се самосезира прокуратурата и веднага да спре дейността, при това скоро. Всичко това съм го казал на двамата първи патриоти. А вчера, имах лична работа в общината, той дойде на гишето и аз го попитах, как си позволяваш да не даваш отговори за финансовите машинации и да ме наричаш отрепка. Без да видя, без да усетя и не знам как бях ударен с твърд предмет по главата от него, имаше скъкла в главата ми, неочаквано бях ударен. Беше страшно, чух писъци на деда и на жени, имаше много хора и базар във фоайето. Предполагам и камери. После се озовах в Спешния център. Под благовиден предлог „да възкресим традициите и българщината“ се извършват престъпления, като кражба напари от даренията. С голяма радост се включих, но това, което видях и преживях е потресаващо.“- каза потърпевшият.

От общинска администрация са извикали полиция, случаят се разследва, от пресцентъра съобщиха, че най- вероятно Кирил Кирилов ще бъде уволнен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here