Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните

0
1

Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните, заедно с евродепутати от други страни и политически групи. Събитието в Брюксел беше уважено и от еврокомисаря Мария Габриел. Целта на форума да осигури платформа за дебат между всички участници в устойчивото производство на храни. Преходът към Обща европейска политика на храните, предназначена да се вслушва по-внимателно и да откликва по-бързо на очакванията на европейските потребители, също ще бъде обект на дискусии.

Членовете на ЕФХ могат да включват евродепутати, фермери, компании за храни и напитки, фирми за търговия на дребно с хранителни стоки и услуги, европейски и/ или национални федерации и секторни асоциации, неправителствени организации, университети и научно-изследователски центрове. Асим Адемов, който е част от Комисията по земеделие на ЕП, обясни защо се включва в инициативата:
„Подкрепих, защото създаваме една платформа, в която ще участват всички, които са в хранителната верига. От една страна – тези, които произвеждат, които преработват и тези, които са потребители. В тази платформа всички ще се съберем на едно място да дискутираме, да търсим решение на проблемите в този сектор. Целта е да създаваме такъв продукт – от фермата до трапезата – който да щади околната среда, но да щади и нашето здраве.“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here