Долнобанци и гостите на рилския град вече се радват на празничната Коледно-новогодишна украса.

В центъра на града работници от общинската фирма „Долна баня – Строй“ вече монтираха и украсиха 5-метровата изкуствена елха, както и поставиха на централния площад светещи гирлянци от лампички. Тук на 31 декември от 23 часа за всички в новогодишната нощ ще пее народната певица от съседното самоковско село Радуил Деси Николова, която е с долнобански корен.
Светлините на Коледната елха ще бъдат официално запалени на 16 декември, съобщиха от общинската управа. Красив кът с известният библейски сюжет и раждането на Младенеца Исус Христос бе направен в градинката срещу сградата на общината.Празнична светеща украса по традиция вече е поставена и по централната улица „Търговска“, с празнична украса са вече и десетките търговски обекти, както и частни домове и апартаменти.
За предстоящата Коледа вече активно се готвят и в народно читалище „Рила – 1898“. Красива празнична украса привлича погледите на читателите в библиотека, празнично украсен е и малкия салон на културния институт, където на 13 декември е концерта на самодейците от дамската група за градски песни „Сладък спомен“ с художествен ръководител и корепетитор Ангел Бояджиев. Седмица по-късно на 20 декември пък е традиционният Коледен концерт в големия салон на читалището, когато добрият старец Дядо Коледа ще зарадва малките долнобанчета със своите подаръци.
За 16 декември пък е запланувано тържественото запалване на светлините на красивата Коледна елха на централния площад.
На 17 декември пък община Долна баня по традиция ще зарадва малки и големи с Коледен празник в актовата зала на спортния комплекс.
Любомир Кузев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here