Ивона и Георги Близнакови ( с качулките)

Обвиняемата Ивона Близнакова остава под „парична гаранция в размер на 30 000 лв“, заседанието на 6 януари в Дупница отпада

Софийски апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд- Кюстендил, с което бе прекратено съдебното производство по делото, известно като „Дупнишка популярна каса“ и делото бе върнато на Окръжна прокуратура- Пловдив за отстраняване на съществени нарушения на процесуалните правила. САС потвърждава и определението на съдия Надя Георгиева, в частта относно отказа за изменение на мярката за неотклонение на обвиняемата Ивона Близнакова- „парична гаранция в размер на 30 000 лв.“.
САС отменя определението на КОС в частта за конституиране на пострадалите като частните обвинители. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.
Заседанието по делото- „Дупнишка популярна каса“, насрочено от КОС по време на разпоредителното заседание за 06.01.2020 г. няма да се гледа в зала „Дупница“, като на таблото пред залата ще бъде поставено съобщение за решението на САС.
На последните заседания по казуса от края на лятото около 200 вложители на фалиралата каса се изсипваха в съда в Дупница в търсене на справедливост за потъналите си спестявания. Делото е за колосалната сума от 4 млн. лв. То се заплете допълнително, след като в края на септември Георги Близнаков се самоуби, скачайки от жилищен блок в Благоевград. Последваха няколко отлагания, тъй като съпругата му Ивона предостави болничен в съда.

Краси Веселинова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here