Новият шеф на „ВиК“ дружеството Илиян Илиев, който трябваше да наследи Иван Витанов в понеделник, се отказва от поста си.
Илиян Илиев беше шеф на „ВиК“ Шумен. В понеделник трябваше да бъде освободен Иван Витанов – Ваньо Сушата.

Яз. Студена е изключителна държавна собственост и се охранява много специално, затова какво се случва с водата трябва да бъде изяснено след една много щателна проверка. Водопреносната мрежа в Перник е строена в средата на миналия век – можете да си представите за какво става въпрос. Сериозно влияние оказа и земетресението през 2012 г., заяви бившият кмет
Церовска.
В моя мандат е направено проектиране на този воден цикъл и това е първият момент, в който има договор с МОСВ за реализиране на този воден цикъл.
Воден режим се налага от ВиК дружеството, а не от кмета, категорична е Церовска.

Аз не съм била на работа на 10 октомври, когато е входящата дата на писмото от ВиК. От 5 април има ограничителна заповед за ползване на питейна вода от яз. Студена. Никой не може да предвиди какво ще се случи и какви са валежите. Ако е имало някакъв проблем с количеството, той трябва да се е развил през месеците август, септември и октомври, когато авариите са увеличени в пъти повече в сравнение с миналата година.
Нямам информация дали яз. Студена е бил източван покрай ремонта, допълни още бившият кмет на Перник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here