1- година условна присъда получи кюстендилецът Антон, профучал покрай КАТ с нерегистрирано Ауди, за капак нарущштелят шофирал и без книжка. Районен съд – Кюстендил одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Антон Я., който се призна за виновен. Той е обвинен в две престъпления – управление на МПС без Свидетелство за управление, отнето със заповед на началника на „Пътна полиция“ и за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. Съдия Николай Николов наложи на подсъдимия по- тежкото от двете наказания, а именно- „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и „глоба“ в размер на 200 лв.
Подсъдимият Антон Я. се призна за виновен в това, че в периода 23- 27.09.2019 година в гр. Кюстендил, в условията на продължаващо престъпление е извършил 2 деяния, при които е управлявал „Ауди А4“, в срока на изтърпяване на принудителни административни мерки за временно отнемане на Свидетелството му за управление на МПС , наложени със Заповеди, издадени от началник група към сектор „Пътна полиция“ към ОД МВР- Кюстендил, на 12.01.2016 година и на 23.09.2019 година – престъпление по чл343в, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК. При условията на чл. 54 от НК, подсъдимият, който е неосъждан ще изтърпи наказание 1 година „лишаване от свобода“, с 3- годишен изпитателен срок и „глоба“ в размер на 200 лв.
Антон Я. се призна за виновен и в това, че на 27.09.2019 година на ул. „Цар Освободител“, при сградите на „Пътна полиция“ е управлявал лек автомобил „Ауди А4“, което не е регистрирано по надлежния ред – престъпление по чл. 345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, за което подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here