Гади Мукомолов е новият директор на „Актавис“, мести се в Дупница до пролетта

Директорът на завода в Дупница Гади Мукомолов

Гади Мукомолов е новият изпълнителен директор на „Актавис“. Преди това той е ръководител завода в Ашдод, Израел. Мукомолов заема овакантения пост от Иван Урумов, който е напуснал компанията, за да поеме по нов път в своята кариера, съобщиха от завода.
В момента Гади Мукомолов е в период на преход към новата си роля като изпълнителен директор на завода в Дупница. Той се подготвя да се премести в Дупница през първото тримесечие на 2020 г. Мукомолов се присъединява към Teva през 2013 г. Той има бакалавърска степен по „Индустриално инженерство и управление“ и магистърска степен по „Бизнес администрация“ от университета „Бен Гурион“ в Негев, Израел.
Както съобщихме, Иван Урумов изненадващо освободи поста на 1 октомври. Урумов е начело на завода още от времето, когато той носеше името „Балканфарма“ през 1999 г. Преди това той работеше в българска компания, занимаваща се с международни сделки с химически продукти. Той ръководеше заводите на „Актавис“ в Дупница, Троян и Разград.

В резултат на мащабна инвестиционна програма през последните 15 години, заводът в Дупница е един от най-модерните фармацевтични заводи в Европа за производство на твърди лекарствени форми. Заводът на Тева в Дупница е лицензиран от Изпълнителната агенция по лекарствата на България (ИАЛ), валидна за страните от Европейския съюз, от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA), от регулаторните агенции на Австралия (TGA), Бразилия (ANVISA), Южна Африка (MCC), Турция, Русия и др. Производствената прoдукция се реализира в над 58 държави в Европа, Северна Америка, Канада, Азия, Южна Африка, Австралия и Нова Зеландия.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here