Работниците на автомагистрала „Струма“ на прицел на трудовите инспектори в Благоевград

„Извършваме засилени проверки на работниците на автомагистрала „Струма“, където в момента текат строителни дейности“. Това каза Славянка Симитчийска, директор на дирекция „Инспекция по труда“ – Благоевград, цитирана от Фокус. „Там проверките се извършват всяка седмица“, каза още Симитчийска.

По думите ѝ до края на месец октомври в отрасъл „Строителство“ са направени 30 проверки относно осигуряване на здравето и безопасните условия на труд. „Констатираните нарушения на 182, като по-голям е делът на нарушенията, свързани със ЗБУТ – над 70 %. Най-честите нарушения са за липса на инструктаж на строителните работници, пропуски в оценката на риска, нарушения свързани с работа на височина, недостатъчен контрол при използването на лични предпазни средства и други“, уточни Симитчийска.

Тя допълни, че за отстраняването на тези нарушения са предприети принудителни административни мерки – 173 задължителни предписания. „Съставени са 15 акта за административни нарушения, от които 7 за нарушения на здравословните и безопасни условия на труд и 8 за работа без трудов договор“, коментира Симитчийска.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here