Велко Руйков, кметъ Методи Чимев и депутатът Радослава Чеканска на старта на ключовия проект с ремонта на жк "Бистрица".

Проектът за инсталацията за отпадъци край село Джерман пак се закучи. Декласираният от конкурса за проектиране и строителство участник ДЗЗД „Еко инженеринг Дупница 2019“ обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията решението на община Дупница, с което е обявен победителят.
Припомняме, че на 19 ноември кметът Методи Чимев официално подписа решението на конкурсната комисия, с което за изпълнител на проекта за над 7,6 млн. лв. без ДДС и 9 151 200 лв. с ДДС беше обявено обединението ДЗЗД „Зелено строителство 2019“.
ДЗЗД „Еко инженеринг Дупница 2019”, в което участват пазарджишката „Строймонтаж” ЕООД с управител Камен Василев, „Изопещ” ЕООД от Пловдив с управители Елисавета Терзиева и Ангелина Милева и бобовдолската „Маг” ООД на Илин Карипов и Лиляна Христова оспорват това решение.

Договорът за финансиране на инсталацията беше подписан през декември 2018 г. от екоминистъра и кметовете Величкова, Чимев и Гелев.

В избраното за изпълнител обединение ДЗЗД „Зелено строителство 2019“ участват столичното дружество „Балканика енерджи” АД с представител Аглика Георгиева, „Нивел строй” ЕООД, начело с Велко Руйков, и „Р-студио” ЕООД с управител Рената Заимова.
Обединението, пуснало жалбата до КЗК, е отстранено заради пропуски в документацията. Със същия мотив са отстранени и останалите двама участници „Депо Дупница“, в което влизат „Трейс- пътно строителство” АД, ВДХ АД, „Исета проект” ЕООД. И ДЗЗД „Еко инженеринг Дупница” с участници „Мегаинвест холд” ЕООД, „Фрея инженеринг” ЕООД, „Хидроконсулст” ЕООД.
Както сме писали, инсталацията трябва да обслужва общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня. Офертата на избрания победител е 7 626 000 лв. без ДДС (9 151 200 лв. с ДДС).
Поръчката вече се забави, след като през лятото беше спряна заради грешки в техническата спецификация. Самият проект пък датира от над 6 години, а спорът за терена, където трябва да се изгради, стигна до Върховния съд, където инициативен комитет от село Джерман оспори направената оценка за въздействие на околната среда (ОВОС).
Според зададените предварителни стойности в поканата финансовият ресурс за компостиращата инсталация е 1 528 900 лв. без ДДС. С парите ще трябва да се покрият строително- монтажни работи, доставка, монтаж, технически проби и пуск на съоръженията и оборудването на инсталацията. Проектирането трябва да бъде до 50 000 без ДДС, а авторският надзор 3 900 лв. без ДДС.
По- скъпа ще излезе инсталацията за предварително третиране на битови отпадъци. Тук за строително монтажните работи, доставката, монтажът, технически проби и пуск са определени на 5 871 000 лв. без ДДС. За проектиране парите са 170 000 лв. без ДДС, а за авторски надзор 17 000 лв. без ДДС.
Фирма „Нивел строй”, която е част от обединението, избрано за победител, е добре позната в Дупница. „Нивел строй“ работи по ремонта в жк „Бистрица“, ремонти на улици, включи се и в санирането на блокове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here