До Райчо Цветин /в средата/ е Лариса Каменова, д-р Албена Тонева /в дясно/ с армията на ПП Атака в Бобошево
 Кметът на община Бобошево Крум Маринов загуби мнозинството в Общинския съвет, но успя да спечели на своя страна двамата общински съветници от „Атака“ д-р Албена Тонева от Блажиево и Лариса Каменова от Слатино. Гласуването за председател на Общинския съвет показа, че Маринов може да разчита на гласовете на тримата от БСП и двете дами от „Атака“.
Георги Мичков от БСП

За поста БСП предложиха Георги Мичов, а опозицията в лицето на Местна коалиция СДС (НФСБ, Обединена социалдемокрация, Воля) предложиха загубилия балотажа бизнесмен Стефан Тачев.

Йордан Бояджиев, Велислава Димитрова, и Цветелина Младенова от ГЕРБ
При тайното гласуване Тачев спечели с 6 на 5 гласа. Най- вероятно това са неговият глас и тези на съпартийците му Гергана Виделова и Анелия Дюлгерова и на тройката от ГЕРБ Велислава Димитрова, Йордан Бояджиев и Цветелина Младенова. Очертава се петорката, подкрепила Мичов да бъде от редиците на БСП и „Атака“. Това са Албена Пеянска, Георги Мичов и Иван Маринов от БСП и Тонева и Каменова от „Атака“.
Аделина Дюлгерова, Стефан Тачев и Гергана Виделова от МК

Анелия Дюлгерова има дългогодишен опит като съветник, работи в Министерство на здравеопазването, Гергана Виделова има собствен бизнес, в миналия Общински съвет беше от редиците на ГЕРБ. Съветниците на ГЕРБ Цветелина Младенова работи в социално подпомагане Бобошево, Йорданка Бояджиева в частна фирма, и Велислава Димитрова е администратор от общинска администрация Дупница.

Даниела Стоянова

Най- големият парадокс е, че лидерът на партия ГЕРБ Бобошево Даниела Стоянова, която беше и председател на ОбС в предходния мандат, тотално загуби изборната битка. Тя беше втора в листата на ГЕРБ, но беше изпреварена от тримата кандидати, позиционирани след нея. Любопитна подробност е фактът, че Даниела Стоянова, която измести предшественичката си Гергана Виделова от лидерския пост на партията, загуби доверието и на съпартийците си, и на хората. Гергана Виделова от пета в листата на местната коалиция стана първа по преференции. Като цяло в общината най- много преференции събра Георги Мичов от БСП с 85 преференции. Със 74 гласа след него е Гергана Виделова. Анелия Дюлгерова има 66 преференции.

Кандидатът за кмет на Бобошево Асен Бошикьов, вторият отдясно наляво.

Кандидатът за кмет, подкрепен от ГЕРБ, Асен Бошикьов също не е част от ОбС. „Нито съм гласувал, нито съм общински съветник, работя като зам.- областен управител. Това е вицът на деня.“, така отговори Райчо Цветин на въпроса истина ли е, че „Атака“ са станали партньор на кмета Крум Маринов.

Д-р Албена Тонева /с очилата в ляво/

 

Крум Маринов и съветниците в новия ОбС се заклеха миналата седмица.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here