Иван Кадев
Иван Кадев

Трима ще бъдат заместник-кметовете на община Банско през следващия мандат. В първия си работен ден вчера новият кмет Иван Кадев е представил неофициално пред служителите на Общинска администрация екипа, с който ще работи. Новият градоначалник залага на бившите заместник-кметове от екипа на Георги Икономов Сашка Въчкова и Стойчо Баненски, които са хора с опит, както и на досегашния общински съветник Костадин Атанасов, пише „Струма“.

„Решихме да направим една неформална среща и да обявим екипа, с който ще работим, за да не се спекулира с имена. Все още не сме определили ресорите. Те ще се разпределят с оглед на това кой в каква насоченост е работил, за да има опит и да бъде най-полезен“, каза Иван Кадев.

Тримата нови заместник-кметове ще бъдат назначени официално от понеделник, когато най-вероятно ще станат ясни и ресорите, които ще поемат.

Община Банско не за пръв път ще има трима заместник-кметове. Те бяха толкова до 2017 година, когато през февруари месец двама от тях – Сашка Въчкова и Стойчо Баненски, изненадващо хвърлиха оставки. Месец по-късно на парламентарните избори Александър Мацурев бе избран за депутат и също оваканти мястото си. Тогава бяха назначени Асен Кирицов и Ивайло Ръхов, които след местните избори тази година също подадоха оставки.

Припомняме, че освен двамата заместници на Икономов оставки подадоха още Райна Зайкова – началник-отдел „Хуманитарни дейности“, Силвия Терзиева – главен експерт в отдел „Култура“, и Радослава Кирицова – експерт в отдел „Обществени поръчки и проекти“. Все още не е ясно кой ще заеме техните места.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here