Иван Куйов и Калин Гелев най- вероятно отново ше седят заедно в залата на ОбС Сапарева баня

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев освободи място в общинския съвет на председателя от предишния мандат Иван Куйов. Очаквано, след като спечели балотажа в неделя Гелев е подал заявление до ОИК, че се отказва от мястото си на съветник. Така на негово място влиза следващият в листата на ГЕРБ, в случая това е Куйов. Кметът, новите съветници и кметове по селата ще положат клетва в понеделник. Очаква се Куйов не просто да седне на съветнически стол, а отново да заеме мястото до Гелев като председател.
Куйов е получил 97 преференции на вота на 27 октомври.
Както съобщихме, след първия тур на изборите ГЕРБ успя да вкара петима съветници в местния парламент в Сапарева баня. Останалите четири партии, които влизат в новия ОбС, ще имат по една двойка представители.
Съветниците на ГЕРБ са Йордан Чучуганов, Иван Куйов, Любен Кръстев, Любомир Георгиев, Николай Мертакчийски. Съветниците на Места коалиция ВМРО-БНД са Васил Маргин, Силвия Гладникова. От „Възражднане“ влизат Иван Базиргянов и бившият кмет Сашо Иванов. Орлин Пехливански и Светослав Андреев ще представляват „Обединени земеделци“, а Явор Дамянов Николай Фарфаров БСП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here