Владислав Лехчански жали преизбирането на Петър Паунов за кмет на община Кюстендил. В жалбата до Административния съд е той е пуснал като пълномощник на партия „Възраждане“. Лехчански твърди в тъжбата, че има нарушение на закона, свързано с провеждането на предизборната кампания.
Хвърлят се обвинения за провеждане на агитация в общинските институции, предприятия и търговски дружества и поставяне на агитационни материали на витрините на всички търговски помещения, заведения и магазини.
Намесени са даже БНТ и БНР, а също и социологически агенции.
Лехчански твърди, че БНТ и БНР не са предоставяли възможност за безплатни диспути за кандидатката на партията. Факт е, че за тези изяви на предизборните щабове беше теглен жребии във всички Общинските избирателни комисии. „Възраждане“ негодуват и от липсата на социологически проучвания в общината и от анкета, пусната от местен сайт. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 12.11.2019 г. от 09:00 часа.
Жалбата може да се окаже нож с две остриета, тъй като, ако не се предоставят доказателства Лехчански лесно може да се окаже на подсъдимата скамейка за клевета.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here