„Опел Астра“ падна в дворо на къща в дупнишкия квартал „Таушаница“ от 5 метра височина преди няколко часа, по чудо жертви няма. Шофьорът е леко пострадаха, а инцидентът е станал на лекия завой при изхода от Дупница за София, където участакът се ремонтира. „Най-вероятната причина е несъобразена скорост, а също и ремонта на пътя, който е изоставен от две седмици, мантинела на пътя на завоя няма, тя е сложена на правия участък по средата, където не и е мястото. Съсипена е лозница, скеле то и и оградата на къщата. Добре, че в двора не е имало хора. В къщата живее баща ми Костадин Няголов, който е на 79 години. Той е чул страшен гръм, явно от приземяването на возилото, което е паднало на полови ментър от къщата, добре , че и къщата е здрав.Причината за ПТП-то е калпавата работа по трасето, което междувременно се превърна в скоросттна отсечка. Не може фирмата изпълнител да протака ремонта, да го влачи от август месец и да го изостави в безобразно състояние.“- разказа Петър Няголов, син на Костадин Няголов и добави: „Ремонтът се извършва от фирма „Черно море-Шумен“ ЕООД, ще ги съдя тях. На място пристигнаха от Областно управление на пътищата, казаха, че това е участък от градската среда на Дупница и проблемът не е техен.“
Возило се движило по улица „Орлинска“, когато водачът е загубил управление, напусналпътното платно, след което се приземил в двора на къща.

След падането шофьорът напуснал двора, полицията откри собственика тази сутрин. Колата ще бъде измъкната от двора с кран.

По случая е образуване досъдебно производство.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here