Милчо Караджов оспорва избора за кмет на Кресна, жалби има и за местата в ОбС Разлог, Банско и за кметския пост в село Дамяница

0
2
Караджов, на снимката с депутата Даниела Савеклиева, оспрова вота в Кресна.

Продължават да валят жалби за оспорване на резултатите от местния вот. Само днес в Административен съд Благоевград са пуснати възражения срещу избора за кмет в община Кресна и в санданското село Дамяница и резултатите от вота за общински съветници в Разлог и Банско.
Кандидатът за кмет на Кресна Милчо Караджов, издигнат от ПП ГЕРБ твърди, че са допуснати съществени нарушения на избирателния процес в изборния ден, както и при подготовката на изборите, които водят до промяна на изборния резултат. В жалбата се посочват доводи за влиянието в обявените изборни резултати на гласовете на лица със спорно право на гласуване по настоящ адрес.
В жалбата от Банско се твърди, че изборният резултат не е отчетен правилно. Посочени са доводи за несъответствие в данните от протоколите на секционни комисии и официалните данни, отразени в базата данни в сайта на ЦИК, както и разминаване в данните за отразени преференции за кандидати в листите на партии и коалиции.
Образувано е дело по жалба на Марин Христов – кандидат за общински съветник от листата на ДПС в Разлог. Жалбоподателят оспорва решението на ОИК Разлог, в частта за разпределението на мандатите между партиите и коалициите, според броя преференции за отделните кандидати, и имената на избраните за общински съветници. В жалбата са посочени доводи за грешки и нарушения при преброяване и отчитане на преференциите и валидността на вота в три секционни комисии в село Баня, което е довело до промяна в изборния резултат за партия ДПС, относно разпределението на мандатите. Жалбоподателят иска ново преброяване на всички бюлетини в посочените секционни избирателни комисии.
Заради несъответствие в протоколите на две секционни комисии в село Дамяница кандидатът за кмет Вангел Вълков оспорва решението на ОИК Сандански, с което е обявен за избран за кмет на кметство селото Атанас Ангелов.
Междувременно стана ясно, че Административен съд – Благоевград остави без уважение искането за спиране изпълнението на решението на ОИК Благоевград за избора на общински съветници, подадено от Йордан Андонов от ГЕРБ.
Според съда липсват основания за това.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here