Най- възрастният съветник в новия ОбС Валери Радлев подари цветя на кмета Елза Величкова.

Орлин Делибалтов, Йонко Гергов, Милети Орешарски и др. бяха сред гостите на учредителното събрание на новия Общински съвет

Елеонора Христова от БСП се пребори за поста председател в конкуренция с Мая Спасова от ГЕРБ, изборът на шеф на парламента очерта двата лагера

Милослав Методиев ще се бори за бъдещето в ОбС Бобов дол.

Гордостта на Бобов дол, националът по борба класически стил Милослав Методиев, ще се бори за бъдещето на община Бобов дол като общински съветник. Днес той положи клетва заедно с 12- е си колеги от ОбС и новия стар кмет Елза Величкова. Методиев се показа като страхотен кавалер и изненада с красив букет Величкова секунди, след като тя получи удостоверението си за новия мандат от областния управител на Кюстендил Виктор Янев.


„Елза Величкова е една от най- възхитителните жени, които съм срещал. С нейна подкрепа и с помощта на мои приятели успяхме да ремонтираме спортната зала в Бобов дол. От десетилетия тя беше запустяла, а в момента там вече се провеждат спортни мероприятия. Младите хора в Бобов дол заслужават да имат уютно място, където да спортуват. Вече съм направил отбор по борба от 16 деца, чакам още записвания. Обучавам децата и младежите на Бобов дол напълно безплатно. Стартираме работа след около месец. Искам Бобов дол се превърне в люлка на млади борци, на слава. Обиколил съм почти целия свят, Канада, САЩ, Китай…, но искам да остана, работя и живея в Бобов дол.“, каза Методиев.


Много гости изпълниха залата на Общинския съвет за тържествената сесия. Тук беше бившият шеф на затвора Милети Орешарски, който беше секретар на ОИК Бобов дол. В залата беше и музикантът Орлин Делибалтов, лидерът на партията на зелените Йонко Гергов, които също поднесоха цветя на Величкова. Най- възрастният общински съветник се оказа Валери Радлев, който веднага предложи законодателни промени и тържествената сесия да не се ръководи от най- възрастния общински съветник, а от най- мъдрия. „Какво значи най- възрастният? Който си го може, си го може.“, разсмя всички колоритният съветник от БСП, който влезе в новия Общински съвет заедно с лидера на столетницата в миньорския град Елеонора Христова.

Елеонора Христова- вдясно.

След тайно гласуване Елеонора Христова зае председател на Общинския съвет. С един глас разлика тя се пребори с Мая Спасова от ГЕРБ. Гласуването очерта ясно двата лагера в новия ОбС.

Съветниците от ГЕРБ Мая Спасова, Юлиан Божанов и Росица Борисова.

Управляващите в Бобов дол в лицето на Партията на зелените и подкрепящите ги от БСП ще имат опозиция в лицето неуспелия кандидат за кмет Кросимир Чаврагански, финансов директор на мината, който влезе като съветник заедно с Юлиан Йорданов и Радостина Василева. Контра ще са и ГЕРБ, партията в ОбС ще се представлява от другия неуспял кандидат за кмет Ма Спасова, Юлиян Божанов и Росица Борисова. Още в първите минути на тържествената сесия те показаха тотално негативно отношение към мнозинството от зелени и червени, като гласуваха с против чисто процедурни решения, които регламентират работата на новия ОбС.

Красимир Чаврагански и съпартийците му.

След като бяха против сформирането на комисия по избор на председател, Юлиян Божилов предложи за член Мая Спасова, а по- късно и за кандидат за председател, макар двете предложения да са взаимно изключващи се. Това наложи той да оттегли предложението си Спасова да бъде член на комисията, за да може тя да участва в избора.

Милети Орешарски присъства на тържествената сесия, Орлин Делибалтов- с червеното сако.

В новия Общински съвет кметът Елза Величкова ще може да се опре на силното рамо на Милослав Методиев, съпартийника му Илиян Илиев, диспечер от ЧЕЗ, Моника Стоичкова- внучка на лидера на АТАКА Стойчко Стоянов, Костадин Динев, шеф на ФК „Миньор“, Антоанета Плачкова, медицинска сестра в бърза помощ.


Оотец Радослав Ваклин отслужи тържествен водосвет и поръси за здраве всички присъстващи. На водосвета никой не видя неуспелите кандидати за кметове Мая Спасова и Красимир Чаврагански. За всички имаше скромна почерпка с лакомства и питие.


„Надеждата на Бобов дол е Елза Величкова и този прекрасен отбор, който тя сформира. Важното е да продължи борбата срещу горенето на боклуци, движението на 70- тонните гондоли с въглища, които рушат инфраструктурата, и да се открият нови работни места.“, заяви общественикът Любен Станчев и добави: „В залата има общински съветници, които представляват партията на Христо Ковачки. От тях ще искаме да се запази Централната обогатителна фабрика. Там работят 300- 400 души, които треперят за работните си места. В града се носи слух, че те ще останат без работа, тъй като дейността на ЦОФ ще се изземе от ТЕЦ-а.“


Кметът на Бобов дол Елза Величкова увери присъстващите, че нито една дума, която е изговорила по време на предизборната кампания, няма да падне празна през мандата. изказването й беше приветствано с бурни аплодисменти.

Лидерът на Атака с внучката си, която вече е общински съветник.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here