5 телета, 7500 бали сено и покривът на стопанска сграда изгоряха при пожар в кравефермата на Николай Торлаков в местността Червената земя в Самоков. Над 100 крави и теленца са били в капан. Пристигналите на място полицаи незабавно започнали да спасяват животните от горящата постройка. Само благодарение на намесата им голяма част от животинките са спасени.


Водещата версия, по която работят криминалистите, е умишлен палеж. Огънят лумнал от сеновала вчера, сигналът в получен към полунощ. След потушаването на огъня е извършен оглед съвместно с експерт от РСПБЗН- Самоков. Установено е, че след инцидента е изгоряла част от покривната конструкция на стопанска постройка и сеновал със съхранявани в него 7500 бали сено. Открити са пет овъглени тела на телета. Огънят е потушен от четири противопожарни автомобила.
Николай Торлаков преди години купува обора, кандидатства по програма към земеделското министерство и започва да отглежда крави. Той бил в дома си, когато му съобщили, че кравефермата гори.


„Дойдох, всичко гори. Най-хубавото беше, че полиция, пожарникари, всички се стекоха на помощ. Благодарен съм им много.“ разказва Николай. Според него палежът е умишлен, но не може да предположи кой е злосторникът. Разследващите също не изключват версията за умишлен палеж, работи се и по версията за подпалване поради невнимание. Торлаков не е застраховал имота. Той сподели, че ще потърси помощ от община Самоков още на първата общинска сесия, за да се възстанови покрива. Близки и приятели също са изразили желание да окажат помощ. Разследването продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here