В секция беше и съветникът от БСП Асен Илиев също се чудеше на опашката пред секцията и стана свидетел на скандала.
Иван Шатровси  от Дупница, наблюдател или застъпник в 19 секция на ОУ „Неофит Рилски“, доведе полиция и възпрепятства работата на репортер на 4ВЛАСТ, като забрани да се направят снимки и видео по коридора на училището. Шатровски и хора от тълпата направиха луд скандал и принудиха с полиция камерата на 4 ВЛАСТ да бъде спряна. Преди това влязохме в стаята, в която е самата секция и попитахме дали иска някой да бъде сниман как гласува. Вътре не сме снимали, тъй като никой не пожела. Член на комисията помоли да не се снима с умолителен тон. На въпрос колко са гласували, тя каза, че са над 400, без да уточнява колко са хората с право на глас.
Застъпник в стаята се заяде: „Нямате право да снимате!“
Мъжът със синия елек скочи веднага след появата на репортера с въпроса „защо снимаш?“
Шатровски направи отвратителни внушения, че медията ни гравитира към АБВ, като постави под съмнение обективността на медията ни с внушението, че изпълняваме мръсна поръчка.
Заради виковете, които се носеха в коридора срещу репортера в коридора излязоха членове на комисиите от всички секции. 
Смятаме, че това е недопустимо поведение на Иван Шатровски, който нямаше бадж и не знаем като какъв взе страна в спора. Поведението му доведе до изгонване на журналистите ни от коридорите на училището след неадекватна намеса на полицията. Полицаят се изправи пред камерата и застави тя да бъде изключена. Униформеният и Шатровсик отлично знаят, че всеки гражданин, още повече медия, официално регистрирана в ЦИК, има право да снима. България е демократична страна. Питаме се какво биха направили в тази секция, ако в Дупница се провеждаше екзит пол и представител на социологическа агенция директно питаше хората за кого са гласували? 
Според нас беше извършено съществено нарушение на Изборния кодекс и бяха нарушени конституционно установени права на гражданите да бъдат информирани, за което веднага ще сигнализираме ОИК и всички институции.
Що за демокрация може да е това, когато не могат да се отразяват избори. Тълпата пред секция скочи още докато правехме снимки, за да се види агресията, решихме да напровим видеото.
 
Минавайки покрай офиса на ГЕРБ заварихме отпред Костадин Костадинов, Георги Георгиев от СДС и Емил Гущеров от ГЕРБ, и Йонко Гергов от Партия на Зелените. Споделихме им за скандала с Шатровски и те останаха учудени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here