Бойко Борисов

 

Партийната битка приключи в неделя. Резултатът е категоричен – ГЕРБ и БСП в надпреварата за София. Това заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на БТВ.

„ГЕРБ ще бие, ако днес бяха парламентарните избори, показва проучване. Дори в Русе където кандидатът на БСП води, ГЕРБ е първа политическа сила. За да разрушим статуквото в Ямбол, ние премахнахме всички. Спечелихме столицата с близо 10%. Имахме 1727 общински съветника през 2015 г., сега сме с 1807 в страната. Премахнах ключови хора в ГЕРБ, които не помагаха и бяха срещу партията. Нямахме време да наложим кандидатите, като този в Русе. Имахме друг кандидат, на когото не стигаха 6 дни уседналост, за това избрахме сегашния кандидат. В Плевен пак сме първа политическа сила нищо, че кандидатът ни е втори. Понеже съм партиен лидер ще говоря за силата ни. Ние имаме два пъти повече кметове и общински съветници от БСП. Ако беше обратното, представете си какво щяха да говорят. Когато гледам предавания си мисля, че гледам стари кадри“, каза още премиерът.

„Какво им вади очите този джип на 10 години. И президентът се вози на същия джип. Тази седмица да сте ме видели някъде. През кампанията бях на 2-3 места, едно от тях е на АМ “Хемус”. Това не е ли важна тема, хората трябва да знаят как се строи. В Сливен направихме спортни зали, а бях и на изложение за селкостопански продукти“, разкри Борисов.

„Битката за София приключи между партиите, а в неделя мисля че разумът ще надделее. Няма журналист, който успя да изкопчи от Манолова, че тя е подкрепена от БСП. Те не могат да покажат нещо направено, но ги бива в аферите. Те веднъж се завлякоха с аферата „Костинброд“. Но нека не обиждаме така костинбродци“, допълни министър-председателят.

„Сега измислиха, че има купуване на гласове. Всички знаят, че 1000 ромски гласа не могат да променят нищо за столицата. В неделя ще снимат как няколко роми под строй гласуват „уж“ за Фандъкова. Всичко това ще се качи по социалните мрежи. Човек от екипа на Манолова ми разкри, че тя снощи е била в ромска махала, за да убеди хора да кажат, че Фандъкова им е платила за глас. Мога да се закълна в тази информация.  Манолова няма екип, тя има доста нечистоплътни хора – чисто физически, част от тях не се къпят. Един човек с име, което започва с “Б” ми поиска преди 15 години 3 милиона лева, за да ми спечели избори. Аз му казах, че ги нямам тези пари, а той ми заяви да поискам от Цветелина (б.а Цветелина Бориславова). Нито имах партия, пари или застъпници тогава. Точно излизах от МВР. Но ги бих и то с много. Този човек е при всеки нов политик и нов шанс. Братя Галеви са помогнали много на Манолова по ромските места. От чужбина имат влияние върху ромските босове. Няма да се учудя, ако и на първи тур са правени такива магарии. Това е сценарий“, разкри Борисов.

С какво Манолова може да бие Фандъкова. Какво ще покаже, че е направено от БСП. Нинова каза, че е на балотаж в София“, попита Борисов.

„ГЕРБ, ВМРО и “Атака” имат 33 общински съветници. А какво е казала жената, която подкрепи Орешарски, не ме интересува“, каза още той.

„В изборния ден не трябваше да има агитация. Президентът обаче внуши, че аз имам огромна квота във Висшия съдебен съвет – имам 3 от 24 души. Партията на Радев също има толкова гласували за Гешев. Не подкрепям протестите срещу Гешев, тъй като не обичам протестите. Ако мога, решавам всичко с диалог, за да не се затруднява движението в столицата“, коментира Бойко Борисов.

„Имаме 3 милиарда повече в бюджета. Поредна лъжа няма, а аз нямам неизпълнено обещание. Когато има градивна критика към мен, аз я приемам. Често си “чатим” с Илиян Василев, който има градивна критика спрямо работата ми. Когато съм прав ми пише “браво”, когато не съм, аз му отговарям“, разкри премиерът.

„Ремонтът на “Графа” е прекрасен. Вечер изглежда фантастично, а не като преди години. Добре, че направихме нещо, за да имате с какво да го сравнявате. Този, който е направил грешка сега ще бъде съден. Не всички строителни компании са толкова добри. София стана прекрасна, преди 10 години беше сив и гаден град”, обърна се Борисов към Антон Хекимян.

„Когато хвана дипломат на висок пост, да опитва да вербува мои началници, мигновено го пъдя. Не след месец, не след два – веднага“, каза премиерът по повод руския шпионски скандал.

„Благодаря на избирателите и на екипите. Надявам се в неделя да няма експерименти със столицата. Моля колегите от център-дясно да не ни затварят врата. Нека да си инвестират в бъдещето“, коментира министър-председателят.

Бойко Борисов поздрави и всички българи за днешния светъл празник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here