Тодор Гикински
ПОРЕДНОТО КАДРОВО РЕШЕНИЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ НА АТАНАС СТОЯНОВ – ВРЪЩАНЕТО НА ТОДОР ГИКИНСКИ В МЕСТНОТО ВиК-ДРУЖЕСТВО „УВЕКС“ ЕООД – САНДАНСКИ.
 
Тодор Гикински /отляво ръце в джоба/ бори авария в центъра на Сандански.
Според близки до водачите на Тройната коалиция – Атанас Стоянов, Младен Тимчев и Яне Янев, едно от най-обсъжданите имена между тримата за бъдещ шеф на ф-ма УВЕКС, е това на скандалния й бивш управител – Тодор Гикински.
По това време срещу него имаше образувано дело след внесен в съда от Окръжна прокуратура – Благоевград акт за извършено престъпление по чл. 219, ал. 1 от Наказателния кодекс с обвинение за престъпление свързано с изграждането на водопровод в село Кръстилци, разрешил разходване на средства от близо 100 хлд. лв. на общинското дружество, както и издадени 15 съдебни акта за нарушения.
През м. август на същата година, Гикински бе назначен за шеф на на ВиК – Добрич, като престоят му там бе свързан с редица скандали, предизвикали масови протести на жителите на гр Добрич несъгласни с увеличение на цената на водата, а жители на няколко села от община Генерал Тошево излизаха няколко пъти на протест, стигайки се и до гражданско неподчинение заради системна липса на вода и отсъствието на адекватна реакция от страна на управителя на добричкото ВиК-дружество.
През м. септември 2019 г., Районният съд в Добрич отстрани от длъжност изпълнителния директор на ВиК – Добрич, Тодор Гикински след образувано дело по искане на Районната прокуратура във връзка с водено досъдебно производство.
Шефът на ВиК бе привлечен в качеството на обвиняем за това, че през м. февруари същата година., в село Батово, в нарушение на Закона за водите, чрез посредственото извършителство на други лица, изградил съоръжение за използване на повърхностни води – престъпление по чл. 353ж от НК.

По време на 12-годишното властване на бившия кмет на общ. Сандански – Андон Тотев, през целия този период Тодор Гикински беше несменяем шеф на местното ВиК-дружество и се смяташе за един от най-приближените на кмета Тотев и приятеля му – оранжерийния бос Никола Малчев – осъден от районния съд в Сандански за организирано купуване на гласове на местните избори през 2008 г.

Никола Малчев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here