След жестокия бой пострадалият е бил с контузия на главата и счупен глезен.

Изправят пред съда бракониерът Карамфил Славчев, пребил с кол горският служител Дафко Мърваков в село Баничан. Зверството потресе Неврокопско миналата година. Районна прокуратура – Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Карамфил Славчев, той е обвинен в причиняване на средна телесна повреда на длъжностно лице.
Съдът е установил, че обвиняемият имал чести конфликти с Дафко Мърваков, който бил горски надзирател в ТП „Държавно горско стопанство – Гоце Делчев“. Поводът за това били системни нарушения от страна Славчев на Закона за горите, в частност незаконен извоз на дървесина. В периода от 2008г. до 2018г. в Районна прокуратура – Гоце Делчев срещу него са били образувани деветнадесет преписки и досъдебни производства, като девет от тях са били свързани с извършени нарушения на Закона за горите.
Около 20 ч. на 23.11.2018 г. горският бил в близост до кметството в с. Баничан, като отишъл да вземе оставен за ремонт служебен моторен трион. На връщане, по пътя към дома си, зад него спрял лек автомобил. От него слязъл Славчев, който с дървен кол в ръка се затичал към горския надзирател. Когато го наближил, замахнал, за да го удари в главата. Пострадалият успял да отбие удара с триона и побягнал. Обвиняемият го последвал, като го обиждал и заплашвал, че ще го „ликвидира“. Славчев ударил Мърваков с дървото по гърба и той паднал на земята. Нападателят му нанесъл удар в десния крак в областта на глезена, след което продължил да го бие.
Пострадалият се опитал да стане, но поради силна болка не успял. Помогнали му посетители от намиращо се наблизо заведение, които съобщили за инцидента на спешен телефон 112. На място пристигнали полицейски служители и линейка, която транспортирала Мърваков в болница в гр. Гоце Делчев.
Обвиняемият Славчев причинил на пострадалия контузия на главата и счупване на глезена, което е довело до трайно затруднение в движението на десния долен крайник за срок, по-голям от един месец.
Предстои поредното за обвиняемия наказателно производство да продължи в съда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here