Петър Стефанов /в средата/ с наградените ученици и техните учители

Двамата единадесетокласници с ръководители Биляна Йорданова и Албена Джонева отличени с втора награда за проекта си „В търсене на… карст“, категория Уеб-сайт

БАН бе домакин на тържествена церемония, на която бяха обявени резултатите от четвъртото издание на конкурса „Карст под защита – дар за поколенията“ и бяха наградени лауреатите в различните конкурсни категории. Награждаването бе включено в тържествената сесия на Международната научно-практическа конференция „Защитени карстови територии – законодателство, туризъм, мониторинг”.

Мартин Ковачки и Филип Чифлички /вляво/

Сред наградените бяха и двама ученици от Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ Кюстендил. Мартин Ковачки и Филип Чифлички от 11 клас с ръководители Биляна Йорданова – учител по ИТ и Албена Джонева – учител по география и икономика, бяха отличени с втора награда за проекта си „В търсене на… карст“, категория Уеб-сайт.
„И през 2019 г. повечето от получените 204 конкурсни творби излъчват оригиналност и искрена, завладяваща емоционалност. Международното жури отново беше изправено пред труден избор, особено при определянето на фаворитите в конкурсните категории. За четвърти пореден път сме свидетели на сериозна подготовка и искрен ентусиазъм при изработването на конкурсните творби. Благодарим на всички участници в конкурса за тяхното достойно представяне и за прекрасните им творби. Оставаме с надеждата, че независимо от резултатите в класирането, те ще запазят своя интерес към карста и той ще продължава да ги вдъхновява. Изказваме искрена благодарност на всички членове на международното жури за проявената от тях отговорност и висок професионализъм при класирането на конкурсните творби. Уважаеми колеги, за нас беше чест да работим с вас!“, каза от името на организаторите на конкурса, изследователят Петър Стефанов от БАН.

Краси Веселинова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here