Виктория Венкова и Иван Симеонов станаха шампиони в отборното кумите микс, а със счупени пръст Иван Симеонов се пребори за среброто на световното първенство по шотокан карате в Карлови Вари, Чехия. От карате клуб „Шампион“ Кюстендил в националния отбор бяха включени 4-ма състезатели, които се представиха страхотно на татамито.
Иван Иванов стана световен вицешампион в категория 63 кг при 16-17 г. Той изигра 5 срещи и показа класа във всяка една от тях.
„Иван отиде на световното със счупени пръсти на ръката, но въпреки всички трудности показа, че всичко е възможно стига човек да има желание и сърце на шампион, каквото той определено има. Много силна година за Иван да припомня, че той стана и европейски вицешампион през месец април. Сега му предстои възстановяване, след което отново ще поднови тренировки“, каза треньорът Веселин Димитров.

Виктория Венкова и Иван Симеонов взеха световната титла в отборното кумите микс след доста оспорвани срещи. Те печелеха своите мачове и бяха в основата на отбора при 14-15 годишните да стъпят на най- високото място на стълбичката за награждаване, развявайки родният трибагреник.
„Никола Симеонов игра добре, но малко не му достигна да достигне до медалите. Много се гордея с моите състезатели и техните успехи. За пореден път доказаха своите качества и талант, прославяйки нашият град Кюстендил и България“, каза още Веселин Димитров.

Краси Веселинова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here