Общественици, интелектуалци, спортисти и бизнесмени, допринесли за развитието на града сред отличените на тържеството

 

На специално тържество в Кюстендил бяха връчени награди на общественици, интелектуалци, спортисти и бизнесмени, допринесли за развитието на града, неговото обновяване и дали смисъл на хората да не го напускат, а да останат да живеят и работят в него.

Събитието е част от националната кампания „10 причини да остана в моя град“ на вестник „Стандарт“ и община Кюстендил. Един от специалните гости на тържеството бе бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио, с ансамбъла на България, златното момиче на художествената гимнастика- Любомира Казанов, която връчи и част от наградените спортни клубове.


Пред Художествената галерия „Владимир Димитров- Майстора“, където се състоя събитието бе наредена и изложба от десет пана със снимки, в които се илюстрира развитието на Кюстендил през последните три години и бяха представени пред присъстващите. Това са темите „Спорт”, „Екологични инвестиции”, „Здравословен начин на живот”, „Изкуство”, „Социални услуги”, „Празници”, „Туризъм в четири сезона”, „Детски градини”, „Образование” и „Зелена градска среда”. Целта на инициативата е да покаже положителната промяна в града и работата на личности, дали смисъл на младите хора да не напускат населеното място, а да останат да живеят и работят в него.


Награди бяха връчени в категориите: Икономика – за инвеститор, строител, предприемач, хотелиер, браншова или бизнесорганизация; Култура – за дарител, музей, библиотека, фолклорен състав, археолог; Спорт – за спортист, учител по физкултура и спорт, училищен отбор или млад талант; Образование – за учител, директор, клас, училище, деца – медалисти от олимпиади; Сигурност – за служители в системата на сигурността и отбраната; Технологии – за дигитално образование, интернет пространство, интернет специалисти и инвеститори.


В Кюстендил бяха отличени- Рангел Маджарски, ръководител на ДЮТА ,,Кюстендилче’’, учителите Галина Александрова, Лилия Александрова , Биляна Йорданова, Иво Пенев и Донка Стоянова, карате клубовете “Шурикен“ и “Дарис“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Велбъжд“, Спортен клуб по борба „Васил и Георги Илиеви“; Шотокан карате клуб „Шампиони“; Спортен клуб „Евротрамп“; Спортен клуб по джудо и самбо „Велбъжд“.

Награда и за ОД на МВР-Кюстендил, както и дарителите- Румен Манов, Бойко Недялков, Борис Радански и две строителни фирми „БУЛПЛАН ИНВЕСТ“ООД и „РИЛА“ЕООД.


Сред наградените в категория „Дарители” беше почетният гражданин на Кюстендил, дарител и историк Румен Манов. „Няма как да бъде забравен Кюстендил, няма как да бъде забравена паметта, корените, защото това е нещо което ме кара да се гордея. Живея с този град, винаги когато се спускам от Конявската планина, нещо уютно, нещо мило, нещо родно, нещо незабравимо стопля душата ми. Не мога да кажа за мисия, а чувство изпълнено с отговорност е да събирам и да правя опит да съхранявам частиците от паметта на нашия град”, каза при получаване на наградата Румен Манов.


В сектор „Сигурност” наградата беше връчена на всички служители на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Тя е във връзка с ключовата им роля в дейностите свързани с опазване на земеделската продукция и най-вече за безпроблемното протичане на черешовата кампания.

Наградата беше приета от директора на Областна дирекция на МВР – Кюстендил комисар Елиан Стамболийски, който благодари за признанието, но подчерта, че ефективната организация в това направление е наследена от предходния директор и той продължава да развива добрите практики.


За доброто настроение се погрижиха малките талантливи изпълнители от ВГ „Калпазани“ и невероятните млади танцьори от ДЮТА ,,Кюстендилче’’. Следващата спирка на кампанията е в град Трън.

Краси Веселинова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here