Председателят на общинският съвет Иван Куйов и кметът Калин Гелев
Доскорошните съветници Георги Пехливански и Костадин Николов , като и колегите им общинския съвет, а също и зам. кметът Славчо Коларски не знаят, защо няма приходи от паркинга и ако има, колко са.
Опашката за лифта

Кметът К. Гелев и главният счетоводител Любка Маргина мълчат, съветникът и кандидат за кмет Костадин Николов: Приходите от паркинга и горското са дадени заедно, не става ясно по колко докарват поотделно Бизнесменът, стопанисващ паркинга при Рилския манастир, Ангел Мариянов: През лятото паркингът изкарва по 35 000 лв. на седмица, подигравка е толкова да е печалбата за година.

Любка Маргина /втората от ляво на дясно/ с компания приятелки се весели в елитно заведение.

Главната счетоводителка на община Сапарева баня Любка Маргина е покрила отчета за приходите от общинския паркинг край хижа „Пионерска” до лифта към езерата. Нито един общинския съветник можа да отговори в коя колона от таблицата по отчета на бюджета са приходите от паркинга.

Кметът Калин Гелев, обс- шефът Иван Куьов с Костадин Иванов Николов
Йордан Костадинов Кацарски
Светослав Венциславов Андреев
Георги Димитров Попмихайлов
Николай Йорданов Мертекчийски
Калин Йорданов Базиргянов
Христо Георгиев Милтенов
Йордан Георгиев Камджилов
Георги Кирилов Тодоров
Даниела Димитрова Ранова
Никола Георгиев Фарфаров
Орлин Василев Пехливански

Отчетът беше гледан на последната сесия на ОбС, като кметът и ОбС шефът придадоха нотка на тържественост и предпочетоха да се прегръщат със съветниците от опозицията, вместо да се даде точна сметка как са харчени парите на сапаревобанци. „Пет пъти съм искал справка колко са приходите. По 1000 автомобила има през почивните дни, а през лятото навалицата е ежедневна. Не съм получил нито една цифра.”, заяви и съветникът Костадин Николов, който сега е кандидат за кмет. Екипът на „4Власт“ поиска по Закона за достъп до обществена информация отговор колко са приходите от паркинг. Отговор така и не дойде. „Общината беше проверявана от Сметната палата и АДФИ. Докладът е потресаващ. Искам да го представите пред общинските съветници“, поиска Костадин Николов на предпоследната общинска сесия. „Няма да го предоставя, защото ще го използвате за предизборни цели.”, отсече обаче кметът Калин Гелев.

Темата коментира и бизнесменът от Дупница Ангел Мариянов, който от десетилетия стопанисва паркинга край Рилския манастир. „Сметката е много проста. Аз разполагам с паркоместа за 45 автомобила и за 6 автобуса. Имам четирима работници, които са на по- големи заплати от минималната, плащам осигуровки и внасям ежегодно 34 000 лв. в касата на Рилския манастир и за мен остават доволно пари като печалба. Направих неофициална справка по вътрешни канали и разбрах, че от общинският паркинг край хижа „Пионерска“ в касата на община Сапарева баня влизат 36 000 лв. Това е смехотворно и подигравка с жителите на Сапарева баня. Имам информация, че там през уикенда идват по над 1000 автомобила на ден, а през лятото така е всеки ден. Там няма паркинг, това са две черни улици, а вземат по 5 лв. на кола, за автобус повече. Всички може да смятаме.1000 коли по 5 лв. е 5000 лв., за седмица сметката става 35 000 лв. Как може за цяла година в общината да се внасят толкова? Ако това е истина, то това е грабеж. Още повече зная, че служителите на този паркинг са на заплата към общината и тя е минималната.”, коментира Мариянов.
Зам.- кметът Славчо Коларски

Потърсихме за коментар Калин Гелев, той обаче не си вдигна телефона. Вр.и.д. кмет Славчо Коларски заяви, че нищо не знае. Костадин Николов добави, че в отчета за бюджета е намерил страница, в която главният счетоводител Любка Георгиева е представила приходи от общинския паркинг и държаното горско стопанство на куп, така не става ясно колко са приходите поотделно.

 

Още по темата четете Тук и  ТУК  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here