Ники Табаков осветли Темида в София.

Дупнишкият общественик Николай Табаков опаса с абажури Съдебната палата на национален протест срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

„Това беше протест срещу избора на Иван Гешев за нов главен прокурор. Идеята беше символично да запалим Светлината пред Съдебната палата и сградата на Висшия съдебен съвет, да осветлим ставащото там. Протеста се организира от инициативата Правосъдие за всеки. Моя беше идеята за светнем лампи на самия протест, организирах запалването на 15 абажура по време на протеста, а хилядите хора бяха запалили фенерчета и телефони и беше магично!

Не одобрявам избора на Гешев, защото ще е пазител на статуквото и е избор на политическата олигархия. И още повече, това не е никакъв избор за главен прокурор, а назначение на пазач, пазач на олигархията, която да ги пази още 7 години! Затова!“
Табаков е майстор на абажури, който продава с голям успех. Той е инициатор актрисата Невена Коканова да има красив паметник в родния с град Дупница. Кандидат е за общински съветник в предстоящите избори.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here