Димитър Искренов от 19-та ловната дружина в дупнишкото село Дяково се прибра от последния ловен излет с актив 120-килограмов глиган, повали го с два изстрела, съобщи един от най- опитните ловци в дупнишко Янко Младенски.

Искренов чакал на пусия в района Ново село, когато чул шум от приближаващо животно и той се настроил с пушката в очакване на дивото прасе. Изведнъж от храстите към него се насочил глиган, който не бил от най-големите, прицелвал се и прасето се строполило на метри от него бездиханно.

„Беше неочаквано, аз го видях пръв и викнах, че идва, не знаех какво да си мисля, аз бях гоняч и подадох пръв сигнал, Искренов го повали с два изтрела, много е добър, поздравления.“- каза Младенски. В дружината членува и прокурорът от РП- Дупница Ивайло Василев.

„Глиганът не е от големите, около 120 килограма, но тази случка ще се помни завинаги, на следващият ден гръмнахме още два глигана. Заслугата е на най- младия ловец Камен Котев и най- новият ловец Младен.”, категоричен е ловджията, който се снима за спомен с трофея, който е негов 10-ти, откакто ходи по горите с пушката.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here