Атанас Стоянов и Кирил Котев

Балотаж в Сандански между настоящия кмет Кирил Котев и депутата от ВМРО Атанас Стоянов предвижда засега доайенът на БСП Андон Ризов. Ризов, който хвърли оставка от ръководството на партията и остана редови член, не вижда големи шансове за кандидата на червените Младен Тимчев. „Тимчев ще е съветник от името на БСП, но самото БСП няма да има съветник.”, казва с огорчение единственият представител на червените в местния парламент, чийто мандат изтече.

Андон Ризов

Припомняме, че местната организация преживя страхотни трусове, след като единодушно за кандидат за кмет беше издигната лидерът Снежана Стоянова, но от София наложиха кандидатурата на племенника на бившия кмет Андон Тотев Младен Тимчев. В крайна сметка Стоянова напусна поста и вече е част от листата на РЗС. От старото ръководство пък са останали само трима души. В момента партията е без лидер, неофициално с функциите се е нагърбил Николай Марков, който е директор на спортното училище. Реално, за да има лидер, трябва да се проведе конференция, каквато за момента не е имало.
„Имам чувството, че при нас някои хора работиха, за да дадем на тепсия победата на досегашните управляващи. Като фаворит се очертава Кирил Котев, с шансове, но не толкова реални, е кандидатът на ВМРО Атанас Стоянов. Под крилото на БСП при мандата на Тотев Стоянов натрупа опит.”, анализира ситуацията Ризов, като подчерта, че все пак е рано още за прогнози.

Корнелия Нинова и Младен Тимчев

„Преди скандала нещата вървяха добре за БСП, имахме големи шансове доста да подобрим резултата си от предишните местни избори. Но сега обстановката е съвсем различна. На лице е отдръпване на наши членове, които не искат да гласуват. Хората на БСП Сандански не припознават Тимчев за кандидат- кмет. На две заседания ние единодушно гласуваме за Снежана Стоянова, а накрая имахме спусната кандидатура.

Кирил Добрев разтърси конференцията в Сандански през август, Снежана Стоянова, Андон Ризов и Младен Тимчев бяха на президиума.

Положението на БСП е незавидно, просто организацията се разби. Когато минат изборите, трябва да има една поредица от събрания, да се направят предложения, да се избере ръководство.”, подчерта още Ризов.
Стана ясно, че националното ръководство на БСП е мотивирало избора на Тимчев за кандидат за кмет със социологическо проучване, според което излъченият от местните кандидат нямал шанс.
„В Сандански има 8 кандидата за кметския пост. Разбира се, има някои, които се явяват само заради участието. Мисля, че кандидатът, който се явява от името на нашата формация за съжаление не го виждам да участва в балотаж. Не защото аз не участвам, а защото пропускаме 4 години и шанса, който имахме да станем известни. Едно от обвиненията срещу нас беше, че кандидатът ни за кмет е неизвестна, а тя стана по- известна от този, който е в момента е издигнат. Личен избор на Снежана Стоянова е да отиде в друга листа, аз съм на друго мнение, излязох от ръководството, останах редови член и няма да участвам в изборите. Не всички оправдават избора на Снежана Стоянова, но тя е млад човек и я амбицираха да покаже, че може да стане съветник. Но дори и Стоянова да беше останала в партията Младен Тимчев пак нямаше да стане кмет. Сигурен съм, че няма да успее, на стари лаври не винаги се почива добре. От скандала спечелиха другите кандидати, колкото и да ми е тежко да го призная.
След като отмине бурята около изборите се надявам нещата да се нормализират, но първо трябва да отрезнее ръководството и да разбере, че нещата не са такива, каквито им се представят.
Обвиняваха ни, че във вече миналия Общински съвет имахме един съветник в мое лице, но тогава ГЕРБ бяха на върха, а в последното време при тях имаше доста трусове, но те излязоха от ситуацията. Ще видим на 27 октомври какво ще се случи, има още време. Повечето хора не са апатични и искат да гласуват.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here