На границата с Република Северна Македония, на ГКПП Златарево движението е затруднено поради извършване на ремонтно-строителни дейности. Трафикът на останалите пунктове е нормален, съобщават от МВР.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Турция, на ГКПП Капитан Андреево трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Причина са ремонтни дейности на съпределния граничен пункт. На границата с Румъния трафикът е нормален.

От ГД „Гранична полиция“ напомнят на пътуващите:

При излизане от България на ненавършили пълнолетие лица – български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат представени:

документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв);
оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here