Кирил Котев

Залата не успя да събере желаещите да чуят Кирил Котев, спешно монтираха монитори отвън

Изграждането на закрит плувен басейн в спортния комплекс, станция за отпадни води, асфалтиране на бул. „Европа“, разширяването на градския парк „Свети врач“, доизграждането на спортния комплекс и завода за отпадъци чакат Котов и екипа му да се върнат начело в общината

„Три производствени предприятия ще отворят врати през новата година в община Сандански. Водят се разговори с потенциални инвеститори. Обсъжда се изграждането на предприятие за преработка на плодове и зеленчуци, съхранение и замразяване на плодовете и зеленчуците. Също се планира разкриването на предприятие за текстилна и обувна промишленост и предприятие за високотехнологични производства. Всички те ще намерят място на индустриалната зона, която обособихме през този мандат.“, това съобщи пред над 1000 санданчани кандидатът за нов мандат като кмет на Сандански Кирил Котев. Залата в дома на културата не успя да побере всички желаещи да чуят думите на Котев.

В последния момент отвън бяха монтирани три плазми, от които хората чуха отчета и програмата на Кирил Котев.
„След като изградим тази индустриална зона и след като я обезпечим инфраструктурно, тогава водещи производители ще инвестират в тези сектори. Така един от най- сериозните проблеми- разкриването на нови работни места ще бъде решен. Както е известно, индустриалната зона позиционирахме в землището над село Дамяница, което беше стратегическо място за една такава солидна икономическа зона. Намира се между два международни транспортни коридора и близо до града, освен това зоната ще бъде газифицирана.“, обяви още Кирил Котев.
Гвоздей в програмата на кандидата за кметския пост на ГЕРБ е заводът за обработка на битовите отпадъци, от който ще се произвежда суровина – разделно събрани рециклируеми материали от пластмаса, стъкло, метал и хартия за последващото им оползотворяване в рециклиращи фабрики и производство на висококачествен компост.

„Такова строителство, каквото разгърна Кирил Котев в Сандански, не е имало 20 години. Аз съм фен на Сандански, всяка година със семейството ми обичам да почивам тук. Разкриването и завод за обработка на отпадъци, в който ще обработват 12 т рециклирани отпадъци, където ще работят 30 души, е страхотна придобивка. Това не се е случвало през последните 40 години в Сандански”, каза зам.- председателят на ГЕРБ Красимир Велчев. В Сандански ще бъдат поставени още около 40 бр. подземни контейнери за твърди битови отпадъци.
Стана ясно, че над 200 деца от Сандански вече са обгрижвани в чисто нови детски градини и ясли.


„За първи път извеждаме децата от апартаментите, които играеха ролята на детски градини и ясли. В такива и аз съм расъл. В тях обаче няма елементарни условия за децата. Сега с моя екип им подаряваме чисто нови заведения за едно щастливо детство.”, каза Котев. Последваха бурни аплодисменти.

Сред ключовите проекти на общината, които са в хода са изграждането на закрит плувен басейн в спортния комплекс на плувния интернат, модерна пречиствателна станция за отпадни води за пречистване на отходните води на гр. Сандански и с. Поленица, изграждане на подземна инфраструктура и асфалтиране на бул. „Европа“. Също и разширение на градския парк „Свети врач“ с още 60 дка, в северна посока, с предвидени за изграждане пешеходни алеи, водещи до зоокъта, който ще бъде също разширен и обогатен с нови видове животински обитатели.
Доизграждане на спортен комплекс около новоизградената спортна многофункционална зала с открити спортни площадки до нея, с парко-зона за 70 автомобила и 10 автобуса, плюс парк от 15 дка. Рехабилитация, смяна на подземна инфраструктура и асфалтиране на всички ключови улици в града.
Официален гост беше Спас Панчев- депутат и лидер на БЗНС „Ал. Стамболийски”. Той подари четирилистна детелина на Кирил Котев. Видео:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here