Христо Крушарски и Светла Ашкова

„Ще браним интереса на говедарчани, искаме част от данъците, събрани от туристите, гостували в китното ни село, да се връщат при нас под формата на подобрения в инфраструктурата.”, това обяви Светла Ашкова, която е кандидатът за кмет от ГЕРБ на село Говедарци. Силно рамо в битката на дамата е бизнесменът Христо Крушарски, който не спира да помага на родното си село. На редица срещи в Говедарци той обяви пълната си подкрепа за Ашкова, в чието лице вижда бъдещия кмет и доверен човек, с който може да работи за развитието на селото.

Крушарски, в средата, с жители на селото.

„Мъчно ми е, че родното ми село от курортен център, известен в цялата страна, се превърна в селище със затихващи функции. Тук идваха туристи от Полша, Русия, Чехия… 21 век сме, а селото даже няма канализация. Курортът Мальовица беше претъпкан от туристи, кипеше живот. Дискотеката, чайната, ресторантът, пистата едва побираха гостите. А сега картината е плачевна. Причините за това са много. Но голяма част от тях се коренят в анемичното управление на досегашните кметове и на очевидната им неспособност да се справят с проблемите на селото и курорта Мальовица. Така тези проблеми се превърнаха в проблеми на жителите на селото. Изпитвам угризения, че родното ми село е в това състояние. Лично се ангажирам с неговото възстановяване. Възлагам доверието си на Светла Ашкова, която е член на ГЕРБ. Радвам се на личното приятелство на Бойко Борисов и смятам, че можем да използваме енергията на младия човек и моите позиции на бизнесмен, изграден още през 1990 г..”, заяви Христо Крушарски.

Светла Ашкова

„Кандидатирам се за кмет, за да реша част от тези проблеми и да помогна на всички. Селските кметове нямат никакъв шанс, ако до себе си нямат силна и доказана личност, какъвто е Христо Крушарски за България, не само за Говедарци. Той не е човек, който си хвърля думите на вятъра. Затова може да бъдем сигурни, че ще изпълня всички ангажименти, които поемам към вас.”, заяви Ашкова. Двамата с Крушарски изразиха възмущението си от факта, че говедарчани живеят в полите на Рила, река Искър минава до самото село, а жителите пият най- мръсната вода в района.
„Затова е една от основните наши задачи е инвестиция за изграждане на водопровод и пречисвателна станция за питейни и отпадни води. Трябва поетапно да изградим и нова канализация в селото. Човек трябва да е сляп, за да не види, че инфраструктурата на Говедарци е съсипана и няма една нормална улица. Нормално ли е да газим кал зиме и есен, а лятото да дишаме прах? Трябва да се асфалтират улици, да има и указателни знаци. По време на кметския мандат смятаме да осигурим и постоянно полицейско присъствие, което да гарантира реда и спокойствието в Говедарци.”, заяви още Христо Крушарски.
Светла Ашкова, която е учител, добави: „От собствените си приходи ще дам стипендии на двама талантливи ученика от 1 до 8 клас, деца на бедни родители. С Христо Крушарски вече сме обсъдили възможностите за културен туризъм в региона. Той има приятели, които са готови да инвестират в изграждането на хотели и вили. В строителството пък ще се ангажиран наши съселяни, по- късно хора от селото ще бъдат наети и като обслужващ персонал в заведенията. Мъчно ми е за читалището, в което кипеше активна културна дейност. Поздравления за председателя на читалището Спаска Костова. Тя поддържа огъня на местните традиции, изградила е великолепен самодеен състав от хористи, които печелят първите награди на всички национални фестивали в България.

Самодейният състав на селото

Искаме да възродим традициите в спорта. Говедарци е родната люлка на белите спортове в страната. Преди 100 години тук се е родил първият клуб. Затова нека направим годишнина и да поканим спортисти и любители тук. Крайно време е на помощ на Говедарци да се притече и минният бос Христо Ковачки. Той купи пистата над селото, искаме тя да работи.”

Кадър от пищния празник „Даровете на природата“, който се провежда в Говедарци.

„Със Светла Ашкова ние всички гласуваме за обновлението на Говедарци. А аз лично обещавам прекрасният стадион, който е близо до училище „Димчо Дебелянов” да се превърне в спортно бижу, ще направи трубуните и козирка над тях.”, обеща президентът на Локо Пд.
Христо Крушарски е роден в Говедарци. До началото на прехода работи в бившия металургичен гигант „Кремиковци“ като комсомолски и партиен зам.-секретар. В частния бизнес е от 1990 г., когато основава „Стройпроект“ ЕООД. Собственик на бившата Баритна мина в Стара Загора, която превърна във фабрика за развойна дейност и производство на изделия за противоградова защита.
Не крие, че е бил в отлични отношения с покойния Иван Славков, покрай него и с Тодор Живков. С внука на Тато – Тодор Славков, и в момента дъщеря му Ваня е съдружник в общо предприятие за стъклоровингови тръби и детайли в Гърчиново. Собственик и президент на ПФК „Локомотив“-Пловдив от ноември 2015 г.
Ашкова е завършила международни икономически отношения в гр. Варна 2005 г. Омъжена от 2006 година в Говедарци. Завършила педагогика през 2013 година. Тази година завършва педагогика с чужд език. Работи като начален учител в ОУ “ Митрополит Авксентий Велешки “ от 2015 година. Преди това е работила 3 години в НУ “ П. Берон“ и като маркетинг специалист в „Самел 90“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here