Вицепремиерът Красимир Каракачанов извади словесен нож срещу кмета на община Сандански Кирил Котев и екипа му по време на представяне на листата и кандидатурата за градоначалник на депутата от ВМРО Атанас Стоянов. Яростни обвинения отекнаха в залата, което втрещи част от присъстващите. „Та нали ВМРО и ГЕРБ бяха коалиционни партньори? На всички официални събития Атанас Стоянов беше редом до Кирил Котев, как така изведнъж се оказа, че войводите се разграничават?  Публична тайна е, че 1/3 от общинска администрация в Сандански са кадровици на Стоянов. Явно в България по време на избори положението е като за война.”, коментираха наши читатели, присъствали на събранието в южния град. Шокиращо, Каракачанов посвети огромна част от изказването си на Кирил Котев, вместо да убеди присъстващите в достойнствата на кандидата за кмет на войводите. „Тотална наглост, бруталност и незаинтересованост към проблемите на хората. Той тръгна да удря кметовете ни по селата. Записани са хора, които никога не са живели в тези населени места, за да гласуват за когото трябва, опитваше се с натиск и притискане на всякакви служители и служби да пречи на работата на тези наши селски кметове. На няколко пъти стопира проекти, които касаят гражданите на тези населени места…“, сипа огън и жупел от микрофона Каракачанов по адрес на досегашния кмет на общината. „Останах като попарен!!!“ – сподели изумлението си Манол Стоицов, присъствал в залата и добави: „Как е възможно да се води кампания само на база очерняне на другите кандидати? Това е проява на най-долнопробна политпропаганда, пропита с мерзка низост, коварство и гнусота! Отвратен съм! Никога кметът Котев не е третирал и разделял селските кметове по партийна принадлежност, още повече, че тези на ВМРО бяха подкрепени на последните избори през 2015 г и от ПП ГЕРБ съгласно предварителното им коалиционно споразумение.

През целия мандат на Котев депутатът Атанас Стоянов не е преставал да демонстрира близки и топли отношения с него, работили са заедно, нещо повече – Стоянов си позволяваше и да кадрува в общинска администрация. Публична тайна е, че 1/3 от служителите там са негови назначения. На всички общински празници, тържества и чествания Котев и Стоянов са стояли винаги един до друг. „Очевидно за „войводите“ кметската надпревара за Сандански е на живот и смърт и са решили да не пестят средства за превземането на общината, потъпвайки всякакви принципи на лоялността и коалиционното поведение. Няма иначе друго логично обяснение за това агресивно говорене на Каракачанов.”

„Не видяхте ли, че повече от половината от присъстващите в залата бяха под строй доведени от селата, в които ВМРО има членска маса – с. Струма, с. Плоски, с. Склаве, с. Ново Делчево, с. Ласкарево. Целта им е да внушат на обществеността, че са голяма сила, а смисълът на насъскващите слова на лидера им Каракачанов е да налее допълнително масло в огъня на анти-Котев пропагандата с надеждата да акумулират целия негативен вот срещу него при евентуален балотаж.” – каза Стоил Мечев. В Сандански упорито се носи мълвата, че всички мераклии за кметския пост са решили да обединят сили в общ фронт срещу Кирил Котев, който е фаворит за нов мандат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here