17 100 са събрани до момента за Асен Гиздов от Ресилово. Както е известно, мъжът се нуждае от трансплантация на бъбрек. В социалната мрежа върви и онлайн базар, като парите от продадените вещи, се даряват за лечението на Гиздов. Организаторът на базара „Да подадем ръка на Асен Гиздов” разкри, че Гиздов събира информация за клиники, в които може да се направи трансплантацията. До момента е получил устна оферта от Испания в размер на 70 000 евро, от Турция сумата е 50 000 долара, но търсенето продължава.
Стаменова подчертава, че Асен е на хемодиализа от 3 години, диагнозата му е бъбречна недостатъчност и в момента бъбреците му не функционират. Затова той се нуждае от трансплантацията, но за съжаление все още няма донор.
В базара, който върви във фейсбук, хората продават каквото имат. На търг са обявени дрехи, обувки, играчки, часовници, цветя, даже и сладкиши.
”Приятели, искам да Ви предам от името на Асен едно огромно БЛАГОДАРЯ, малко са думите, с които може да изрази благодарността си към нас. До момента сумата по сметката му е 17 100 лв. Пътя до събиране на крайната сума ще е труден и мъчителен, но ние всички заедно можем много. Относно кампании като хелп карма и ДМС са в процес на разучаване.”, написаха още организаторите на кампанията.
Както е известно масово на първи учебен ден училищата в Дупнишко и Сапарева баня призоваха децата да не носят цветя за учителите, а да дарят предвидената за това сума за лечението на Асен Гиздов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here