Красимир Герчев

„Когато възникват проблеми, които касаят развитието на община Разлог, е важно да знаете, че винаги съм на ваша страна“, казва кандидат-кмета Герчев. Той е кандидат за кмет на община Разлог на ПП ГЕРБ, подкрепен от ВМРО-БНД, Обединени земеделци, НФСБ, Български социалдемократи, ССД, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“

Инж. Красимир Герчев е роден на 31.05.1965 г. Женен. Има едно дете.

Краси, така го наричат всички. Краси, който не познава снобизъм и подава ръка за помощ на всички хора. Завършва разложката гимназия с отличие, след което се дипломира в Минно-геоложкия институт в София. Показва добри спортни умения и като гимназист играе във волейболния отбор на Разлог – „Пирин“, а като студент – в „Академик” – София. От 1997 до 2000 г. работи в Районна митница Благоевград, след което се връща в Разлог и става управител на Бизнес център „Места”.

Обича волейбола, с който е свързан от юношеските си години. Затова и не пропуска волейболен мач на разложкия отбор.

Краси е скромен човек, не обича да се хвали, но направеното от него по време на кметуването му говори вместо него. „Горд съм, че поставихме Разлог сред най-добрите общини в Европа. Всички детски градини са санирани, до края на 2019 г. ще са и газифицирани – 26% е ръстът на туристите, две трети са българи – Безработицата е 6,4% – преди беше около 15%. Общината е една от малкото у нас с положителен прираст“, споделя той.

Разлог е в подножието на три планини-Рила, Пирин и Родопите затова активно се рекламира като дестинация за планински, голф, ски и SPA-център.

В Разлог е най-голямото игрище по голф на Балканите, най-красивата хижа, конни бази, уникални църкви, атрактивни традиционни и съвременни празници, минерални извори и СПА дестинации в село Баня. Община Разлог се превърна в целогодишен курорт и с всяка година се посещава от все повече хора. Общината се утвърди и като водеща в конния туризъм с базите в Бачево и край града, предлагащи и терапия за хора с увреждания. Освен туризмът, развиват се и съпътстващи сектори като дървопреработването, мебелната промишленост, хранително-вкусовата и земеделието. И зад всичко това стои професионализма на инж. Герчев да отстоява пред институциите интересите на община Разлог и привлича европейски средства.

Не забравя и хората в неравностойно положение, които са най-уязвимите. 

Под негово ръководство се субсидираха редица услуги, като социалната кухня, която се ползва от 300 души всеки ден. Немалко средства отдели за домовете и дневните центрове за деца и възрастни, които изискват специфични грижи, за децата и хората в неравностойно положение, за пенсионерските клубове. Помага и на семейства с репродуктивни проблеми, социално-слабите. Старае се да решава всеки човешки проблем.

За инж- Герчев общината е жив организъм за който не спира да се грижи и отглежда. Лесно се прави програма за години напред, ако познаваш проблемите и отговаряш на потребностите на неговите жители. А той ги познава много добре, защото е кореняк и познава всеки детайл на общината и всеки човек.

Ценностите на които държи са семейството и приятелите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here