Мая Спасова не успя да се пребори с Величкова преди 4 години.

Компроматите и ударите под кръста в предизборната кампания в Бобов дол започнаха с пълна сила. Кандидатката на ГЕРБ Мая Спасова топи настоящата кметица Елза Величкова, че е извършвала агитация в предприятието по чистота в миньорския град. След като от ОИК отказват да уважат жалбата, Спасова иска отмяна на решението от ЦИК. В комплект с жалбата е върви и аудиозапис.

Спасова твърди, че записът е направен на 20 септември. Поради липса на доказателства обаче ОИК отказва да състави акт на Елза Величкова.

След като се запознава с всички материали обаче и от Централната избирателна комисия отсичат, че жалбата за неоснователна.

„Правилно общинската избирателна комисия е констатирала, че аудиозаписът не може да бъде потвърден по отношение на дата, съставяне, както и на автентичност. Нещо повече, Централната избирателна комисия счита, че предоставеният аудиозапис не може безспорно да определи местоизвършването на твърдяното нарушение. В допълнение, Централната избирателна комисия намира, че е извън нейната компетентност да следи за медийни изяви на кандидати, извършени извън периода на предизборната кампания, която започва 30 дни преди изборния ден. Според самия жалбоподател твърдяното нарушение е извършено на 20 септември 2019 г., а предизборната кампания официално стартира на 27 септември 2019 г.“, пише в решението на ЦИК.

Припомняме, че преди 4 години Мая Спасова отново се бори за кметския пост, но беше победена именно от Елза Величкова.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here