Състоянието на работника, който пострада при избухването на граната в склад за вторични суровини в Разлог, се подобрява. Мъжът е настанен в болница с травми на краката и ръцете. Не е ясно как снарядът е попаднал там.

„Не е губил съзнание. Има гръдна травма, но тя не е  достигнала до белия дроб. Основната травма е на лявата ръка. Има открити рани, счупвания. Не може да кажем колко дълго ще продължи възстановяванието. Очевидно е извадил голям късмет, тъй като цялата ударна вълна вероятно е поета от крайника. Това го е предпазило от по-сериозни наранявания на вътрешни органи и на белия дроб, които могат да бъдат и фатални”, каза д-р Александър Сакелариев.

В интервю само за NOVA пострадалият разказа какво точно се е случило. В цеха на Пламен Найденов е трябвало да реже желязо, струпано на купчина. С шлайфа мъжът започнал да разрязва отделните елементи на по-малки парчета.

„Както режех желязо, изведнъж стана взрив. Бях с предпазни дрехи. Ударната вълна обаче ме изхвърли на около метър. Нямаше как да предположа, че става въпрос за граната”, поясни пострадалият Пламен Найденов.

От Инспекцията по труда правят проверка по случая. От фирмата, в която е работил служителят, обясниха, че са напълно изрядни, но не знаят как експлозива е попаднал в купчината желязо. Пламен Найденов и всички останали работници били застраховани от работодателя си.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here