Димче Ямандиев, Владо Стоянов, Стоян Ушатов на сладки приказки в центъра на Дупница сменят властта

Не се интересуваме от това кои са кандидатите за кметове на Дупница. Не се интересуваме от кметската битка, който и да стане кмет, ще работим с него. За нас важна е битката за общински съветници. Това заяви зам.- председателят на Съюзът на запасните офицери Стоян Ушатов, който е водач на листата на „Атака“.

Ушатов е бивш шеф на Държавна сигурност Кюстендил и е известен в Дупница като началника на Братя Галеви от времето, когато двамата бандит бяха полицаи в местното РПУ.

„Никога не съм бил началник на Галеви, работил съм с тях, при това във връзка с много сериозни случай. Смятам, че Пламен Галев е интелигентен мъж. Нямам комуникация с него нито пък информация, че той реди в момента листите в Дупница.“, каза още Ушатав.

Райчо Цветин

На въпроса как се озова в листата на „Атака“, Ушатов отговори: „Не съм търсих хората от „Атака“, те дойдоха при мен. Потърси ме зам.- областният управител Райчо Цветин и с него направихме листата. Не съм член на „Атака“, участвам като част от гражданската квота. Не зная колко е членската им маса и не ме интересува. Ако хората ми имат доверие, ще гласуват, ако не, да не гласуват. Аз съм достатъчно познат и известен в града. Нямам битка с лидера на партията Любка Велинова, даже не я познавам. Те имат вътрешни проблеми, които не ме интересуват. Разбрах, че е регистрирала листа и сама се е издигнал за съветник. Жалбите не ги пускам аз.“

Иван Шопов, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса

„Учуден съм на изявлението на лидера на Съюза на запасните офицери Иван Шопов на предизборната кампания на БСП. Тогава той съобщи, че имаме кандидати за съветници и в другите листи, като всичко до един ще подкрепят кандидатурата на Първан Дангов. Шопов много често казва неща, които не се случват. Той съобщи, че Дангов е член на запасните офицери, но пропусна да каже, че и Методи Чимев също е член, както и много други бивши кметове. Основно правило за Съюза на запасните офицери е членовете да не са част от политическа партия.  Така че има някакво усложняване на ситуацията и злоупотреба с името на Съюза на запасните офицери. Не ни интересува кой е кандидатът, все решава дали да гласува.“, добави още Ушатов.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here